SV EN

”Suomen Akatemia on sivistynyt työorganisaatio, jossa rohkaistaan omien ajatusten esittämiseen”

Ohjelmapäällikkö

FT Jukka Reivinen työskentelee ohjelmapäällikkönä Suomen Akatemian ohjelmayksikössä.

”Olen väitellyt biokemiasta, ja työurallani yleisteemana on ollut terveys ja hyvinvointi laajasti ymmärrettynä. Ohjelmayksikössä tehtäväni on tutkimusohjelmien koordinointi.  Tällä hetkellä sydäntä lähimpänä on lasten ja nuorten hyvinvointia ja terveyttä tutkiva SKIDI-KIDS-tutkimusohjelma. Lisäksi työhöni kuuluu ohjelmiin liittyviä kansainvälisiä tehtäviä muun muassa ERA-NET-verkostossa sekä kahdenvälistä yhteistyötä erityisesti Intian ja Kanadan kanssa. Olen mukana myös kotimaisissa asiantuntijaryhmissä. Vaikka peruskoulutukseni on luonnontieteistä, hiljalleen kiinnostuksen kohteeni ovat siirtyneet yhteiskunta- ja sosiaalitieteiden puolelle. Tässä talossa joutuu liikkumaan, ja osaaminen kehittyy ja laajenee.”

”Työni paras puoli on sen monipuolisuus. Akatemiassa tehdään asiantuntijatyötä, jossa on mahdollista vaikuttaa työnkuvan sisältöön. Parhaimmillaan valtiotyönantajalla pääsee todella kokemaan, että omalla työllä on merkitystä. Katson, että rahoitusta saavien tutkijoiden lisäksi merkittävin asiakkaamme ovat veronmaksajat. Rahaa ei jaeta tutkijoille vastikkeetta, joten päätöksiä tekevien luottamushenkilöidemme on yhdessä meidän virkamiesten kanssa luotava lisäarvoa tämän talon kautta kiertävälle eurolle. Oman työn merkitys on osoitettava joka päivä, eikä Akatemia ole olemassa vain itseään varten.

”Suomen Akatemia on sivistynyt työorganisaatio, jossa rohkaistaan omien ajatusten esittämiseen. Työntekijä ei sahaa omaa oksaansa kertoessaan, mitä ajattelee. Rakenteita voi tuulettaa rakentavassa hengessä, ja parhaimmillaan monista äänistä ja ajatuksista muodostuu uusi synteesi. Akatemiassa ei ole yhtä virallista totuutta. Olen viihtynyt työssäni yli kymmenen vuotta, mutta tavallaan toivon silti, että en jäisi tästä talosta eläkkeelle. Kun uusia sukupolvia tulee, eivät virkamiehetkään voi olla aina samat. Tietty vaihtuvuus ja tuoreet ajatukset ovat hyvä asia.”

Viimeksi muokattu 17.2.2015
Seuraa meitä:
FacebookSlideshareTwitterYoutube
VAIHDE 029 533 5000
KIRJAAMO 029 533 5049
FAKSI 029 533 5299
   
SÄHKÖPOSTI etunimi.sukunimi@aka.fi
AUKIOLO Arkisin 8.00-16.15
   
HENKILÖHAKU »
YHTEYSTIEDOT, LASKUTUS  JA
REKISTERISELOSTEET»
KYSYMYKSET JA PALAUTE »