SV EN
Katja Majamaa

”Akatemialaiset ovat hyvin sitoutuneita ja kokevat tekevänsä tärkeää työtä”

Lakimies

OTK, LL.M., varatuomari Katja Majamaa työskentelee Suomen Akatemiassa lakimiehenä.

”Aloittaessani työt Akatemiassa tehtäväni liittyivät lähinnä hallintojuridiikkaan. Hiljalleen toimenkuvaan on kuitenkin tullut mukaan henkilöstötehtäviä, ja tällä hetkellä ehkä 80 prosenttia tehtävistäni liittyy henkilöstöhallintoon ja loput 20 lakimiestyöhön. Toimin työsuojelupäällikkönä ja vedän yksikön henkilöstöpalvelut-tiimiä, ja tehtäviini kuuluvat muun muassa työsuojelu ja -hyvinvointi, henkilöstösuunnittelu ja -strategia sekä työterveyshuolto ja rekrytointi. Lakimiestehtävissä vastaan hallintomenettelyyn liittyvistä kysymyksistä ja hallintolain tulkinnasta. Tyypilliseen työpäivääni kuuluu paljon palavereja, sähköposteja sekä sisäistä neuvontaa.”

”Tehtävässäni on eduksi, että tulee hyvin toimeen ihmisten kanssa, sillä luottamuksen saaminen on tärkeää. Oikeudellisissa asioissa säännösten tulee olla hyvin hallussa, ja mielessä tulee pitää avoimuus, tasapuolisuus, tarkoituksenmukaisuus ja oikeudenmukainen kohtelu. Akatemiassa pidän eniten siitä, että työtä tehdään tieteen parhaaksi. Työympäristö on kiinnostava ja lakimiehelle hieman epätyypillinen, sillä Akatemia on asiantuntijavirasto, jossa on hyvin monipuolisia ihmisiä hyvin erilaisista taustoista.”

”Akatemia tarjoaa vaativia ja monipuolisia tehtäviä sekä mielenkiintoisen työympäristön. Viime vuosina sähköiset järjestelmät ovat korvanneet paperityötä ja tiimityön määrä on lisääntynyt, samoin etätyö ja muu joustavuus. Se mikä ei ole muuttunut on se, että akatemialaiset ovat hyvin sitoutuneita ja kokevat tekevänsä tärkeää työtä.”

Viimeksi muokattu 11.3.2015
Seuraa meitä:
FacebookTwitterYoutubeLinkedInSlideShare
VAIHDE 029 533 5000
KIRJAAMO 029 533 5049
FAKSI 029 533 5299
   
SÄHKÖPOSTI etunimi.sukunimi@aka.fi
AUKIOLO Arkisin 8.00-16.15
   
HENKILÖHAKU »
TIETOSUOJA »
YHTEYSTIEDOT JA LASKUTUS »
KYSYMYKSET JA PALAUTE »