Ihminen ja Kosmos – Keskusteleva tiede- ja kulttuuritapahtuma Kuhmossa 18.–20.3.2016

7.3.2016

Suomen Akatemian ja Pro Kuhmon yhdessä järjestämässä Ihminen ja Kosmos -tapahtumassa keskustellaan tänä vuonna teemalla Tulos. Tapahtuma järjestetään Kuhmo-talossa viikonloppuna 18.–20.3.2016. Tapahtuman juontaa toimittaja Jari Mäkinen.

Tapahtumaa voi seurata myös verkkolähetyksenä. Lisätietoja osoitteessa http://www.ihminenjakosmos.fi/.

Kuhmoon saapuu keskustelemaan kahdeksan tieteen ja taiteen huippua, joten odotettavissa on luovaa poikkitieteellistä ja -taiteellista pohdintaa.

Eeva Anttila työskentelee tanssipedagogiikan professorina Teatterikorkeakoulussa. Häntä kiinnostavat dialoginen ja kriittinen tanssipedagogiikka, kehollinen oppiminen ja tieto sekä käytännölliset ja taiteelliset tutkimusmenetelmät. Professoriliitto valitsi Anttilan tammikuussa 2016 Vuoden Professoriksi.

Akatemiatutkija Kaisa Hartikaisen johtaa Käyttäytymisneurologian tutkimusryhmää Tampereen yliopistollisessa sairaalassa. Ryhmä tutkii ajattelun, tunteiden ja käyttäytymisen taustalla olevia aivorakenteita ja mekanismeja sekä niiden muuttumista aivosairauksissa ja aivovaurioissa.

Minna Huotilainen on kognitiotieteen dosentti Helsingin yliopistossa. Hän on innostunut aivotutkimuksen uusista menetelmistä, jotka soveltuvat ihmisen jokapäiväisessä ympäristössä käytettäväksi. Huotilainen selvittää tutkimushankkeissaan sikiö- ja vauva-aikaista muistia ja oppimista, musiikkiharrastuksen vaikutuksia aivotoimintaan sekä kognition ongelmia esimerkiksi työuupumuksessa tai erityisen vaativassa tietotyössä.

Professori Markku Jokisipilä on Turun yliopiston Eduskuntatutkimuksen keskuksen johtaja ja hänen erikoisalaansa on poliittinen historia. Jokisipilä seuraa laaja-alaisesti suomalaista politiikkaa ja sijoittaa päivänpolitiikan ilmiöitä osaksi Suomen poliittisen historian pidempää jatkumoa.

Talousvaikuttaja Sixten Korkman julkaisi syksyllä 2015 tuoreimman teoksensa, ”Väärää talouspolitiikkaa”. Korkman on toiminut muun muassa Elinkeinoelämän Tutkimuslaitoksen (ETLA) ja Elinkeinoelämän valtuuskunnan (EVA) toimitusjohtajana sekä Euroopan unionin neuvoston talouspoliittisen osaston (Ecofin) pääjohtajana.

Taideyliopiston rehtori Jari Perkiömäki on palkittu saksofonisti, joka on toiminut jazzmusiikin lehtorina vuodesta 1997 sekä muun muassa Sibelius-Akatemian vararehtorina ja jazz-osaston johtajana. Perkiömäki on luennoinut jazz-improvisoinnin hyödyntämisestä johtamisen ja organisaation kehittämisessä.

Tietokirjailija Markku Valkonen on toiminut muun muassa Espoon modernin taiteen museon, EMMAn perustavana johtajana ja taidekeskus Retretin toimitusjohtajana. Valkonen on kirjoittanut ja toimittanut kuvataidetta käsittelevää kirjallisuutta sekä  työskennellyt Helsingin Sanomien kuvataidekriitikkona. Lisäksi hän on opettanut taiteesta kirjoittamista esimerkiksi Taideteollisessa korkeakoulussa.

Ilpo Vattulainen toimii biofysiikan professorina Helsingin yliopistossa ja Tampereen teknillisessä yliopistossa. Vattulaisen johtama ryhmä on osa Suomen Akatemian Kalvotutkimuksen huippuyksikköä. Ryhmän toteuttamien simulaatiomallien ansiosta esimerkiksi syöpä- ja verisuonisairauksien lääkkeiden kehittäjät saavat tärkeää tietoa soluja suojaavan solukalvon tapahtumista.

Tapahtumaviikonloppu alkaa perjantaina 18.3. klo 19 avajaiskonsertilla.

Viikonlopun keskusteluihin on vapaa pääsy. Konsertit ovat maksuttomia, lukuunottamatta avajaiskonserttia 18.3.

Musiikkiohjelman on suunnitellut Kuhmon Kamarimusiikin taiteellinen johtaja Vladimir Mendelssohn ja konserteissa esiintyy Kuhmon Kamarimusiikin nuorista taiteilijoista koostuva Borea-kvartetti: Riina Piirilä, alttoviulu, Tami Pohjola, viulu, Senja Rummukainen, sello ja Kasmir Uusitupa, viulu.Lisätietoja tapahtumasta:

Suomen Akatemian viestintä
tiedottaja Terhi Loukiainen
p. 029 533 5068
etunimi.sukunimi@aka.fi

toimitusjohtaja Matti-Jussi Pollari
Kuhmo-talo
p. 08 615 55 450, 0400 890 304
etunimi.sukunimi@kuhmo.fi

 

 

Viimeksi muokattu 7.3.2016
Seuraa meitä:
FacebookTwitterYoutubeLinkedInSlideShare
VAIHDE 029 533 5000
KIRJAAMO 029 533 5049
FAKSI 029 533 5299
   
SÄHKÖPOSTI etunimi.sukunimi@aka.fi
AUKIOLO Arkisin 8.00-16.15
   
HENKILÖHAKU »
TIETOSUOJA »
YHTEYSTIEDOT JA LASKUTUS »
KYSYMYKSET JA PALAUTE »