Marjojen väriaineilla havaittiin uusia terveysvaikutuksia

5.4.2018

Marjojen luonnostaan sisältämät väriaineet, antosyaanit, lisäävät sirtuiini 6-entsyymin aktiivisuutta syöpäsolussa, osoitti Itä-Suomen yliopiston tuore tutkimus. Kyseisen entsyymin säätely saattaa tarjota uusia mahdollisuuksia syövän hoitoon. Tulokset julkaistiin Scientific Reports -tiedelehdessä.

Sirtuiinit ovat entsyymejä, jotka säätelevät solujen toimintaa ohjaavien geenien aktiivisuutta vaikuttamalla soluille tärkeisiin viestintäreitteihin. Ikääntymisen seurauksena tapahtuvat muutokset sirtuiinien toiminnassa vaikuttavat monien sairauksien syntyyn. Sirtuiini 6 eli SIRT6 on vielä huonosti tunnettu entsyymi, joka säätelee geenien ilmentymistä sekä glukoosiaineenvaihduntaa.

Lähde: Itä-Suomen yliopisto

Viimeksi muokattu 5.4.2018
Seuraa meitä:
FacebookSlideshareTwitterYoutube
VAIHDE 029 533 5000
KIRJAAMO 029 533 5049
FAKSI 029 533 5299
   
SÄHKÖPOSTI etunimi.sukunimi@aka.fi
AUKIOLO Arkisin 8.00-16.15
   
HENKILÖHAKU »
TIETOSUOJASELOSTEET »
YHTEYSTIEDOT JA LASKUTUS »
KYSYMYKSET JA PALAUTE »