EN
Tervetuloa kansainväliseen vesialan konferenssiin

Tervetuloa kansainväliseen vesialan konferenssiin

16.1.2018

Suomen Akatemia järjestää kaksipäiväisen kansainvälisen konferenssin Helsingissä 6.-7.6.2018. Tieteellinen konferenssi on osa eurooppalaisen WATER JPI -yhteistyöverkoston toimintaa ja houkuttelee Suomeen noin 200 vesialan tutkijaa ja yhteistyökumppania. Konferenssiesitysten vastaanottaminen on päättynyt. Voit edelleen ilmoittautua konferenssin osallistujaksi ilman esitystä.

Konferenssin teema on ajankohtainen: haitta-aineet makean veden ekosysteemeissä. Kahden päivän aikana kuullaan alustuksia ja puheenvuoroja muun muassa siitä, millaiset haitta-aineet uhkaavat juomavesiämme ja miten esimerkiksi kemikaalit ja hyönteismyrkyt joutuvat veden kiertoon. Myös haitta-aineiden vaikutukset ekosysteemin toimintaan ja ihmisten terveyteen sekä uudet haitta-aineiden seuranta- ja torjuntamenetelmät ovat mukana ohjelmassa.

”Water JPI -verkoston keskeinen tavoite on edistää tutkimuksen vaikuttavuutta ja relevanssia sekä edistää tutkimustulosten hyödyntämistä päätöksenteossa”, kertoo yksikönjohtaja Laura Raaska Suomen Akatemian biotieteiden ja ympäristön tutkimuksen yksiköstä. ”Suomi on ollut mukana Water JPI -verkostossa sen perustamisesta lähtien, vuodesta 2010. Osallistumme aktiivisesti erityisesti tehtäviin, joissa arvioidaan ja edistetään tutkimuksen yhteiskunnallista vaikuttavuutta ja sen näkyvyyttä. Emerging pollutants -konferenssin järjestäminen on yksi osa tätä tehtävää”, Raaska taustoittaa.

Konferenssi on tarkoitettu alan tutkijoiden lisäksi päätöksentekijöille sekä teollisuuden ja järjestöjen edustajille. Puheenvuorot ja keskustelut tarjoavat ajankohtaisia näkökulmia ja tutkittua tietoa oman asiantuntijuuden ja päätöksenteon tueksi.

Water JPI on yleiseurooppalainen vesitutkimusohjelma, jolla etsitään yhteisiä ratkaisuja vesialan ongelmiin.

Kuva: Jussi Hellsten

Lisätietoja

Vasemmalta: Kata-Riina Valosaari, Laura Raaska, Harri Hautala ja Laura Forsström.

Tapahtuman verkkosivu, Call for abstracts ja ilmoittautuminen Water JPI -konferenssiin:

Laura Forsström, puh. 029 533 5041
Harri Hautala, puh. 029 533 5019
Kata-Riina Valosaari, puh. 029 533 5128
etunimi.sukunimi@aka.fi

Water JPI Suomen Akatemian verkkosivuilla: http://www.aka.fi/fi/tiedepoliittinen-toiminta/kansainvalinen-toiminta/eurooppa/joint-programming/water-jpi/

Water JPI -tutkimusohjelman verkkosivusto: http://www.waterjpi.eu/

 

Viimeksi muokattu 16.3.2018
Seuraa meitä:
FacebookSlideshareTwitterYoutube
VAIHDE 029 533 5000
KIRJAAMO 029 533 5049
FAKSI 029 533 5299
   
SÄHKÖPOSTI etunimi.sukunimi@aka.fi
AUKIOLO Arkisin 8.00-16.15
   
HENKILÖHAKU »
TIETOSUOJASELOSTEET »
YHTEYSTIEDOT JA LASKUTUS »
KYSYMYKSET JA PALAUTE »