Blogit

Riitta Maijala: FP9: Mitä haluamme seuraavalta puiteohjelmalta?
Enemmän rahoitusta, lienee tutkimus- ja innovaatiokentän erilaisissa keskusteluissa yleisin kuulemani vastaus otsikon kysymykseen. Ja rahasta toki tutkimuksen ja innovoinnin puiteohjelman valmistelussa on kysymys - mutta ei vain siitä.
Lue lisää

Aikaisemmat blogit

  • Tutkimusrahoitus on aina pitkäjänteinen investointi Lue lisää 
  • Pitkäjänteistä tukea lippulaivarahoituksella Lue lisää 
  • Lippulaivaohjelman hakuilmoitusta kannattaa kommentoida Lue lisää 
  • Näin voit seurata lippulaivahaun valmistelua Lue lisää 
  • Miten tunnistamme vahvat ja vaikuttavat lippulaivat? Lue lisää

Irmeli Mustalahti: Kenen biotalous: Kuka päättää millaista biotaloutta kohden kuljemme?

Irmeli Mustalahti pohtii blogissaan, onko Suomessa päättäjillä ja kansalaisilla kykyä uudenlaisen, vuorovaikutteisen talousajattelun toteuttajiksi.

Lue lisää

Minna Palmroth: Avaruudesta on tulossa uusi kansainvälinen megatrendi

Avaruuden hyödyntäminen on kasvamassa perinteisillä avaruusaloilla, kuten avaruustutkimuksessa ja ympäristön kartoittamisessa, mutta myös uusia käyttötarkoituksia on esitetty.  Kännykkäpaikannus on tulossa niin jokapäiväiseksi, että moni on jo unohtanut paikannuksen perustuvan satelliittien lähettämiin signaaleihin.

Lue lisää

Outi Ala-Honkola: Älä jää paikoillesi tutkijatohtori

Suomen Akatemia asetti tutkijatohtori- ja akatemiatutkijahakijoille uuden hakukelpoisuusehdon viime syyshaussa, paljon puhutun liikkuvuusedellytyksen. Uuden ehdon mukaisesti rahoitusta ei voi enää hakea samaan tutkimusryhmään, jossa väitöskirja on tehty, jollei välissä ole työskennellyt toisessa tutkimusympäristössä vähintään puolen vuoden ajan.

Lue lisää

Saara Vihko: Vuoden 2019 EU-puheenjohtajuus lähestyy, olemmeko valmiina?

Toisissa asioissa kaksi vuotta tuntuu pitkältä ajalta, mutta jos ajatellaan, että Suomi ottaa kahden vuoden kuluttua EU-neuvoston puheenjohtajuuden, ei se enää tunnukaan olevan kovin kaukana.

Lue lisää

 

Saara Vihko: Brexit hidastaa myös 9. puiteohjelman valmistelua

Viimeisimpien tietojen mukaan Euroopan komissio aikoo antaa esityksensä tutkimuksen ja innovoinnin 9. puiteohjelmasta syyskuussa 2018. Tämä on puoli vuotta myöhemmin kuin alun perin on ollut tarkoitus.

Lue lisää

Anna-Liisa Laine: Ekologien globaalit yhteistyöverkostot keino vastata ympäristönmuutoksen haasteisiin

Miten voi tehdä korkeatasoista, rajat ylittävää ekologista tutkimusta ilman, että kustannukset ylittävät sietokyvyn? Teettämällä aineistonkeruun ilmaiseksi vapaaehtoisilla tutkijoilla, tietysti. Ekologiassa yleistyvä uusi lähestymistapa kokoaa tutkijoita aineistonkeräysverkostoihin ympäri maailman.

Lue lisää

 

Pertti Alasuutari: Yliopistojen kielikysymys

Viime kesästä saakka olen autolla työmatkoja ajaessani kuunnellut radio Vegaa. Se on mainio tapa pitää yllä ja kohentaa ruotsin kielen taitoa ja samalla tutustumismatka ruotsinkieliseen Suomeen. Kaikenlaista pientä olen oppinut, mutta kiintoisin etnografinen havaintoni liittyy Vegan musiikkipolitiikkaan.

Lue lisää

Tapio Lokki: Byrokratia-yliopisto

Viime vuosina Suomen yliopistokenttää on "tehostettu" liittämällä yliopistoja yhteen isommiksi kokonaisuuksiksi. Organisaatiorakenteita ei kuitenkaan ole rohkeasti uudistettu, vaan usein yhdistelmäyliopistossa on organisaatiorakenne, jossa vanha organisaatio on säilytetty ja sen yläpuolelle on rakennettu uusi, kaiken kattava taso.

Lue lisää

 

Irmeli Mustalahti: Vuorovaikutteista luonnonvarahallintaa etsimässä

Istun aamupalalla Savannakhetissä Laosissa. Palasin juuri kenttätyökylästämme. Minulla on kulttuurishokki. Se ei koskaan iske, kun menemme kyliin, olenhan itsekin kasvanut maalla eläinten keskellä. Mutta kun palaan kaupunkiin kaiken tämän yltäkylläisyyden keskelle, shokki on väistämätön.

Lue lisää

 

Saila Seppo: Tulevaisuus tulee joka tapauksessa

Pitää katsoa kauas, jotta näkee lähelle. Miltä maailma näyttää 50 vuoden kuluttua? Voisiko syntyvästä näkymästä ottaa oppia tänä päivänä?

Lue lisää

Minna Palmroth: Tiede-hackathon on uusi tapa tehdä tiedettä

Laajan ohjelmistokehityksen vetäjälle hackathonit ovat tulleet tutuiksi. Aina väliajoin kehittäjätiimini osallistuu Intelin tai Nvidian hackathoneihin, missä simulaatiomme Vlasiator toimii partneriohjelmistona.

Lue lisää

   

Blogiarkisto

Seuraa meitä:
FacebookSlideshareTwitterYoutube
VAIHDE 029 533 5000
KIRJAAMO 029 533 5049
FAKSI 029 533 5299
   
SÄHKÖPOSTI etunimi.sukunimi@aka.fi
AUKIOLO Arkisin 8.00-16.15
   
HENKILÖHAKU »
YHTEYSTIEDOT, LASKUTUS  JA
REKISTERISELOSTEET»
KYSYMYKSET JA PALAUTE »