SV EN

Tutkimuksen tekijöitä

Tasavallan presidentti myöntää Suomen Akatemian esityksestä tieteen akateemikon arvonimen erittäin ansioituneelle kotimaiselle tai ulkomaiselle tieteenharjoittajalle. Akateemikon arvonimi voi olla samanaikaisesti enintään kuudellatoista kotimaisella tieteenharjoittajalla.

Akatemiaprofessoriksi voidaan nimittää etevä tutkija, joka edistää tutkimusta oman tieteenalansa piirissä. Tehtävä on tarkoitettu määräaikaiseen täysipäiväiseen tutkimustyöhön. Kaksi professuuria on varattu tiettyjen tieteenalojen tutkimukseen: Minna Canth -akatemiaprofessuurin tutkimusala on naistutkimus ja Martti Ahtisaari -akatemiaprofessuurin ala on kansainvälinen konfliktien hallinta.

Akatemiatutkijan tehtävä antaa määräaikaisen mahdollisuuden pätevöityä ylimpiin tutkijatehtäviin tai muihin asiantuntijatehtäviin. Tehtävä on tarkoitettu itsenäiseen tutkimussuunnitelman mukaiseen tieteelliseen työskentelyyn. Akatemiatutkijan työtehtäviin sisältyy oman alan opinnäytetöiden ohjausta sekä tutkimustyöhön liittyvää opetusta. Akatemiatutkijalta vaaditaan tohtorin tutkinto tai tohtorin arvoon oikeuttavat opinnäytteet.

Finland Distinguished Professor Programme –rahoitusohjelmalla vahvistetaan maamme tieteellistä osaamista, kansainvälistetään suomalaista tutkimusjärjestelmää ja tuetaan yliopistojen sekä tutkimuslaitosten profiloitumista. Ohjelma tarjoaa yliopistoille ja tutkimuslaitoksille mahdollisuuden palkata määräaikaisesti ulkomaalaisia tai pitkään ulkomailla työskennelleitä suomalaisia professorin tasoisia tutkijoita tekemään tutkimustyötä.

Tutkijatohtorin tehtävän rahoituksen tavoitteena on mahdollistaa lupaavimpien, äskettäin tohtorintutkinnon suorittaneiden tutkijoiden pätevöityminen ammattitutkijoiksi. Tutkijatohtoreita kannustetaan kansainväliseen liikkuvuuteen ja yhteistyöhön sekä myös kotimaiseen ja sektorien väliseen liikkuvuuteen.

Viimeksi muokattu 22.5.2017
Seuraa meitä:
FacebookSlideshareTwitterYoutube
VAIHDE 029 533 5000
KIRJAAMO 029 533 5049
FAKSI 029 533 5299
   
SÄHKÖPOSTI etunimi.sukunimi@aka.fi
AUKIOLO Arkisin 8.00-16.15
   
HENKILÖHAKU »
YHTEYSTIEDOT, LASKUTUS  JA
REKISTERISELOSTEET»
KYSYMYKSET JA PALAUTE »