SV EN

Aro, Eva-Mari

1.1.2014–31.12.2018 Kasvibiologia, mikrobiologia, solu- ja molekyylibiologia, biokemia, biofysiikka, bioenergia Turun yliopisto

Eva-Mari Aroon Turun yliopiston molekulaarisen kasvibiologian professori. Hän on kasvimolekyylibiologisen tutkimuksen pioneereja maassamme ja on omalla toiminnallaan luonut uuden vahvuusalueen suomalaiseen biologian alan tutkimukseen. Hän on myös kansainvälisesti erittäin tunnettu; Aron johtamasta laboratoriosta on kehittynyt yksi kansainvälisesti arvostetuimmista fotosynteesitutkimuksen keskuksista. Viime vuosina Aron ryhmä on keskittynyt tutkimaan, miten fotosynteesikoneisto saadaan valjastettua tuottamaan puhdasta hiilidioksidituotoltaan neutraalia energiaa ihmiskunnalle. Tutkimus voi johtaa käänteentekevään läpimurtoon bioenergian tuotannossa.

Aro johtaa Suomen Akatemian rahoittamaa Integroidun fotosynteesi- ja metaboliittitutkimuksen huippuyksikköä, jossa ovat mukana Turun ja Helsingin yliopistot. Arolla on lukuisia kansallisia luottamustehtäviä. Hän on mukana aurinkopolttoainetutkimusta edistävissä eurooppalaisissa toimielimissä sekä kansainvälisissä tieteellisissä organisaatioissa ja asiantuntijatehtävissä kasvibiologian ja fotosynteesitutkimuksen edistämiseksi. Hän on saanut useita kansainvälisiä kunnianosoituksia ja palkintoja. Akatemiaprofessorina Aro on ollut vuosina 1998–2008.

Mahdollisimman tehokkaaseen bioenergiaan

Akatemiaprofessorina Turun yliopistossa työskentelevä Eva-Mari Aro kehittää fotosynteesin avulla syanobakteerista eli kansanomaisesti sinilevästä mahdollisimman tehokasta energiatehdasta. Tavoitteena on saada aikaan energianlähde, jossa sidotusta auringon energiasta menee hukkaan mahdollisimman vähän. Lue akatemiaprofessorin koko haastattelu.
Viimeksi muokattu 14.5.2018
Seuraa meitä:
FacebookTwitterYoutubeLinkedInSlideShare
VAIHDE 029 533 5000
KIRJAAMO 029 533 5049
FAKSI 029 533 5299
   
SÄHKÖPOSTI etunimi.sukunimi@aka.fi
AUKIOLO Arkisin 8.00-16.15
   
HENKILÖHAKU »
TIETOSUOJA »
YHTEYSTIEDOT JA LASKUTUS »
KYSYMYKSET JA PALAUTE »