SV EN

Luottamuksellisuus

Viranomaisten toiminnan julkisuudesta annettu laki koskee hakuasiakirjoja ja asiantuntijalausuntoja. Edellä mainitun lain perusteella tutkimussuunnitelmat, abstraktit, raportit tutkimuksen etenemisestä ja asiantuntijalausunnot ovat salassa pidettäviä. Hakuasiakirjoja on käsiteltävä ja säilytettävä huolellisesti ja luottamuksellisina.

Arvioija ei saa antaa mitään tietoa hakuasiakirjoista ja asiantuntijalausunnosta ulkopuolisille eikä myöskään käyttää niistä saamaansa luottamuksellista tietoa omaksi hyödykseen tai kenenkään toisen henkilön hyödyksi tai haitaksi. Vaitiolovelvollisuuteen sisältyy tieto siitä, että arvioija on mukana arvioimassa tietyn tutkijan tutkimussuunnitelmaa.

Arvioinnin jälkeen kaikki hakuasiakirjat ja niistä mahdollisesti otetut kopiot pyydetään tuhoamaan tai palauttamaan Akatemialle. Vaitiolovelvollisuus jatkuu arviointiprosessin jälkeenkin.

Asiantuntijalausunnot ovat muilta osin salassa pidettäviä, mutta hakijat saavat loppuarvioinnin tutkimussuunnitelmastaan rahoituspäätöksen jälkeen. Kaikki hakuasiakirjoja tai asiantuntijalausuntoja koskevat kysymykset tulee ohjata aina Suomen Akatemialle.

Viimeksi muokattu 10.11.2017
Seuraa meitä:
FacebookSlideshareTwitterYoutube
VAIHDE 029 533 5000
KIRJAAMO 029 533 5049
FAKSI 029 533 5299
   
SÄHKÖPOSTI etunimi.sukunimi@aka.fi
AUKIOLO Arkisin 8.00-16.15
   
HENKILÖHAKU »
YHTEYSTIEDOT, LASKUTUS  JA
REKISTERISELOSTEET»
KYSYMYKSET JA PALAUTE »