SV EN

Hakeminen lyhyesti

  • Tutustu hakuilmoituksen kohtiin hakijan ohjeet (noin 9 sivua), hakemaasi rahoitusta koskevat sivut (noin 4 sivua) ja hakuilmoituksen ne liitteet, joissa on hakemaasi rahoitusta koskevaa lisätietoa.
  • Varmista suorituspaikkasi (yleensä yliopisto tai tutkimuslaitos) sitoutuminen hankkeeseen suorituspaikan oman ohjeen mukaisesti.
  • Kirjaudu Akatemian verkkoasiointiin hakuajan alkaessa. Päivitä yhteystiedot hakemishetken mukaisiksi.
  • Aloita hakemuksen (sähköinen lomake ja liitteet) laatiminen ajoissa. Liitteitä voit valmistella jo ennen hakuajan alkamista, lomaketta voit täydentää hakuaikana.
  • Valmistele liitteet (mm. tutkimussuunnitelma, ansioluettelo ja julkaisuluettelo, aineistonhallintasuunnitelma) huolellisesti ohjeiden mukaan. Tutustu hakemusten arviointilomakkeisiin ja -kriteereihin. Ota ne huomioon, kun kirjoitat tutkimussuunnitelmaa. Voit tallentaa ja päivittää liitteitä joustavasti hakuajan päättymiseen asti.
  • Hakulomakettakin voi täydentää osa kerrallaan. Laadi lomakkeelle tuleva hakemuksesi tieteellinen abstrakti kiinnostavaksi ja hakemusta kuvaavaksi. Anna useita hakemusta kuvaavia asiasanoja (ainakin aihe, aineisto ja menetelmät). Kirjoita myös hakemuksen julkinen yleistajuinen kuvaus hyvin. Lomake pitää välitallentaa vähintään 60 minuutin välein. Sen voi jättää käsiteltäväksi (submit) vasta, kun kaikki pakolliseksi määritellyt tiedot on annettu.
  • Budjetointiosion tekemisessä saat apua oman suorituspaikkasi hallinnosta. Lomakkeen täyttämisvaiheessa tarvitset voimassa olevat yleiskustannus- ja henkilösivukuluprosentit, tehollisen työajan kertoimen ja tiedon alv-käytännöstä. Perustele kaikki lomakkeella haetut tutkimuskulut tutkimussuunnitelmassa.
  • Näytä valmis hakemus kollegalle ja hyödynnä palaute.
  • Jätä hakemus pakollisine liitteineen ja tietoineen ajoissa ennen hakuajan päättymistä. Voit jättää vain sellaisen hakemuksen, jossa on kaikki pakollisiksi määritellyt tiedot ja liitteet. Jätettyä hakemusta voi muokata ja täydentää määräajan päättymiseen saakka. Määräajan päätyttyä hakemusta ei voi enää muokata eikä jättää.

Voit tarkistaa päätösaikataulun  Akatemian verkkosivuilta. Päivämäärät lisätään sivuille heti, kun kokouspäivistä on päätetty. Saat tiedon päätöksestä sähköpostiisi ja voit käydä lukemassa sen ja saamasi arviointilausunnon verkkoasioinnista.

Hakuilmoituksesta, sen liitteistä ja linkeistä saat vastauksen lähes kaikkiin kysymyksiin. Jos olet epävarma menettelystä, keskustele suorituspaikan edustajien tai hakuilmoituksessa mainitun yhteyshenkilön kanssa.

Jos sinulla on hakemuksen jättämisen ja päätöksenteon välillä kysymyksiä Akatemialle, ota yhteyttä yhteyshenkilöön, joka on mainittu kyseisen haun hakuilmoituksessa. Huhtikuun 2018 haun päätyttyä saat yhteyshenkilöltä hakemuksesi käsittelyyn liittyvän sähköpostin. 

Viimeksi muokattu 2.3.2018
Seuraa meitä:
FacebookSlideshareTwitterYoutube
VAIHDE 029 533 5000
KIRJAAMO 029 533 5049
FAKSI 029 533 5299
   
SÄHKÖPOSTI etunimi.sukunimi@aka.fi
AUKIOLO Arkisin 8.00-16.15
   
HENKILÖHAKU »
TIETOSUOJASELOSTEET »
YHTEYSTIEDOT JA LASKUTUS »
KYSYMYKSET JA PALAUTE »