SV EN

Hakeminen lyhyesti

  • Tarkista Akatemian viimeisimmästä hakuilmoituksesta tai Rahoitusmuodot-sivulta, mitä rahoitusta voit hakea.
  • Lue ajankohtaisesta hakuilmoituksesta haun tarkat ohjeet. Lue yleiset ohjeet ja kyseistä rahoitusmuotoa koskevat sivut sekä liitteet.
  • Varmista suorituspaikkasi (yleensä yliopisto tai tutkimuslaitos) sitoutuminen hankkeeseen suorituspaikan oman ohjeen mukaisesti.
  • Kirjaudu Akatemian verkkoasiointiin  hakuajan alkaessa. Päivitä yhteystiedot hakemishetken mukaisiksi.
  • Aloita hakemuksen (sähköinen lomake ja liitteet) laatiminen ajoissa. Liitteitä voit valmistella jo ennen hakuajan alkamista, lomaketta voit täydentää hakuaikana.
  • Valmistele liitteet (mm. tutkimussuunnitelma, ansioluettelo ja julkaisuluettelo) huolellisesti ohjeiden mukaan. Tutustu hakemusten arviointilomakkeisiin ja -kriteereihin. Vastaa niihin hakemuksessasi. Voit tallentaa ja päivittää liitteitä hakuajan päättymiseen asti.
  • Hakulomakettakin voi täydentää osa kerrallaan. Laadi lomakkeelle tuleva hakemuksesi tieteellinen abstrakti kiinnostavaksi ja hakemusta kuvaavaksi. Anna useita hakemusta kuvaavia asiasanoja (ainakin aihe, aineisto ja menetelmät). Kirjoita myös hakemuksen julkinen yleistajuinen kuvaus hyvin. Lomake pitää välitallentaa vähintään 60 minuutin välein. Sen voi jättää käsiteltäväksi (submit) vasta, kun kaikki pakolliseksi määritellyt tiedot on annettu.
  • Budjetointiosion tekemisessä saat apua oman suorituspaikkasi hallinnosta. Perustele kaikki lomakkeella haetut tutkimuskulut tutkimussuunnitelmassa.
  • Näytä valmis hakemus kollegalle ja hyödynnä palaute.
  • Jätä hakemus pakollisine liitteineen ja tietoineen ennen määräajan päättymistä. Voit jättää vain hakemuksen, jossa on kaikki pakollisiksi määritellyt tiedot ja liitteet. Määräajan päätyttyä hakemusta ei voi enää muokata eikä jättää.

Hakuilmoituksesta, sen liitteistä ja linkeistä saat vastauksen lähes kaikkiin kysymyksiin. Jos olet epävarma menettelystä, keskustele suorituspaikan edustajien tai hakuilmoituksessa mainitun yhteyshenkilön kanssa.

Voit tarkistaa päätösaikataulun haun päätyttyä Akatemian verkkosivuilta. Päivämäärät lisätään sivuille heti, kun kokouspäivistä on päätetty. Kun päätös on tehty, saat sähköpostiisi tiedon siitä ja voit käydä lukemassa sen ja hakemuksesta saamasi arviointilausunnot verkkoasioinnista.

Jos sinulla on hakemuksen jättämisen ja päätöksenteon välillä kysymyksiä Akatemialle, ota yhteyttä haun yhteyshenkilöön.

 

Viimeksi muokattu 15.3.2016
Seuraa meitä:
FacebookSlideshareTwitterYoutube
VAIHDE 029 533 5000
KIRJAAMO 029 533 5049
FAKSI 029 533 5299
   
SÄHKÖPOSTI etunimi.sukunimi@aka.fi
AUKIOLO Arkisin 8.00-16.15
   
HENKILÖHAKU »
YHTEYSTIEDOT, LASKUTUS  JA
REKISTERISELOSTEET»
KYSYMYKSET JA PALAUTE »