SV EN

Syyskuun 2018 hakuja koskevat ohjeet

Voit hakea Suomen Akatemian kilpailtua rahoitusta korkealaatuisen tutkimuksen tekemiseen. Akatemialla on erilaisia rahoitusmuotoja, joista rahoitusta voi hakea

1)    tutkimusryhmän palkkaamiseen, joko tutkijan itse määrittelemään aiheeseen (tutkijalähtöinen rahoitus, esimerkiksi akatemiahankkeet) tai ennalta määriteltyyn teemaan (temaattinen rahoitus, esimerkiksi akatemiaohjelmat ja suunnatut haut)

2)    omaan palkkausrahoitukseen tutkijan itse määrittelemään aiheeseen (tutkijalähtöinen rahoitus, esimerkiksi akatemiatutkijat ja tutkijatohtorit)

3)    tutkimusympäristölle (organisaatiolähtöinen rahoitus, esimerkiksi tutkimusinfrastruktuurirahoitus ja yliopistojen profiloitumiseen tarkoitettu rahoitus).

Koska eri rahoitusmuodoilla on erilaiset tavoitteet, Akatemia asettaa ehtoja sille, kuka voi hakea rahoitusta ja mihin sitä voidaan käyttää. Nämä ehdot on esitetty hakuilmoituksessa kunkin haun kohdalla. Rahoitus maksetaan aina valtionavustuslainsäädäntöä noudattaen suorituspaikan (yleensä yliopiston tai tutkimuslaitoksen) kautta. Sinun pitää jo ennen hakemuksen jättämistä sopia sitoumuksen saamisesta tällaisen tahon kanssa.

Voit hakea rahoitusta vain ennalta ilmoitettuna hakuaikana. Laadi hakemus ohjeiden mukaisena Akatemian verkkoasiointiin. Hakemuksella tarkoitetaan kokonaisuutta, jonka osat ovat verkkoasioinnin lomake välilehtineen ja tekstikenttineen sekä hakemuksen liitteet.

Olemme kuvanneet hakemuksen tekemisen vaiheet osiossa Hakeminen lyhyesti. Kun kirjoitat hakemusta, tutustu myös Hakemusten arviointi -verkkosivuihin.

Päivitetty syyskuun haun 2018 mukaisesti

Viimeksi muokattu 26.6.2018
Seuraa meitä:
FacebookTwitterYoutubeLinkedInSlideShare
VAIHDE 029 533 5000
KIRJAAMO 029 533 5049
FAKSI 029 533 5299
   
SÄHKÖPOSTI etunimi.sukunimi@aka.fi
AUKIOLO Arkisin 8.00-16.15
   
HENKILÖHAKU »
TIETOSUOJA »
YHTEYSTIEDOT JA LASKUTUS »
KYSYMYKSET JA PALAUTE »