SV EN

Akatemiatutkijan tehtävä

Akatemiatutkijan tehtävän hakija hakee rahoitusta omaan palkkaukseensa enintään viideksi vuodeksi. Akatemiatutkija toteuttaa tieteellisesti korkeatasoiseksi arvioitua tutkimussuunnitelmaa. Hän on monipuolisesti verkottunut tutkija, jolla on mahdollisuus pätevöityä vaativimpiin tutkijan tehtäviin ja vakiinnuttaa asemansa itsenäisenä tutkijana.

Akatemiatutkijan tehtävä tarjoaa tutkijalle laajat ja monipuoliset mahdollisuudet itsenäiseen tutkimustyöhön ja oman alan tutkimuksen kehittämiseen. Akatemiatutkijoita kannustetaan kansainväliseen tutkimusyhteistyöhön ja kansainväliseen ja sektorien väliseen liikkuvuuteen esimerkiksi siten, että he työskentelevät osan ajasta ulkomailla. Akatemiatutkijan tehtävää voi hakea myös ulkomainen tutkija, joka jo työskentelee Suomessa tai joka tulee työskentelemään suomalaiseen tiedeyhteisöön.

Akatemiatutkijan työtehtävänä on myös ilman erillistä korvausta ohjata oman alansa opinnäytetöitä ja antaa tutkimustyöhön liittyvää opetusta viisi prosenttia vuosityöajasta.

Hakijana voi olla tutkija, jonka tohtorintutkinnon suorittamisesta on hakuajan päättyessä kulunut kolmesta yhdeksään vuotta. Vain erityisistä syistä otetaan huomioon myös hakija, jonka tutkinnon suorittamisesta on kulunut enemmän kuin yhdeksän vuotta. Näitä ovat äitiys-, isyys-, vanhempain- ja hoitovapaa, varusmies- tai siviilipalvelus tai pitkäaikainen sairaus. Hakijalta edellytetään tutkimusympäristön vaihtamista tai tohtoritutkinnon jälkeistä liikkuvuutta.

Lisätietoja antavat hakuilmoituksessa mainitut lisätietojen antajat. Kyselyn voi lähettää myös Kysymykset ja palaute -toiminnolla.

Hakuaika on syyskuussa ja tarkemmat ohjeet voit tarkistaa viimeisimmästä akatemiatutkijan hakuilmoituksesta.  

Viimeksi muokattu 20.4.2018
Seuraa meitä:
FacebookTwitterYoutube
VAIHDE 029 533 5000
KIRJAAMO 029 533 5049
FAKSI 029 533 5299
   
SÄHKÖPOSTI etunimi.sukunimi@aka.fi
AUKIOLO Arkisin 8.00-16.15
   
HENKILÖHAKU »
TIETOSUOJA »
YHTEYSTIEDOT JA LASKUTUS »
KYSYMYKSET JA PALAUTE »