SV EN

Kliinisen tutkijan rahoitus

Suomen Akatemian terveyden tutkimuksen toimikunta tukee kliinisessä työssä olevia lääkäreitä tai muita kliinistä potilastyötä tekeviä tutkijoita rahoittamalla osa-aikaista tutkimustyötä. Tavoitteena on edistääkliinistä tutkijanuraa yhteistyössä esimerkiksi yliopistosairaaloiden kanssa ja rohkaista kliinisessä työssä olevia lääkäreitä ja muita tutkijoita tekemään tutkimusta potilastyön ohella.

Hakijana on kliinisessä työssä oleva tohtorintutkinnon suorittanut lääkäri tai muu tohtorintutkinnon suorittanut terveydenhuollon ammattilainen, joka tekee potilastyötä. Rahoitusta ei myönnetä yliopistoissa päätoimisina tutkijoina toimiville.

Määrärahalla tuetaan kliinisen tutkijan palkkauskuluja osa-aikaisessa tutkimustyössä (20–50 prosenttia työajasta). Hakija ja suorituspaikka sopivat palkkauksesta suorituspaikan palkkausjärjestelmän mukaisesti. Myös työaikajärjestelyistä sovitaan etukäteen, varsinkin jos tutkimustyö ja kliininen työ tehdään eri suorituspaikoissa.

Rahoitusta voidaan myöntää enintään neljän vuoden ajaksi. Rahoituskausi alkaa yleensä rahoituspäätöksen jälkeen syyskuussa.

Lisätietoja antavat hakuilmoituksessa mainitut lisätietojen antajat. Kyselyn voi lähettää myös Kysymykset ja palaute -toiminnolla.

Hakuaika on syyskuussa ja tarkemmat ohjeet voit tarkistaa viimeisimmästä syyskuun hakuilmoituksesta.  

Viimeksi muokattu 6.4.2018
Seuraa meitä:
FacebookTwitterYoutube
VAIHDE 029 533 5000
KIRJAAMO 029 533 5049
FAKSI 029 533 5299
   
SÄHKÖPOSTI etunimi.sukunimi@aka.fi
AUKIOLO Arkisin 8.00-16.15
   
HENKILÖHAKU »
TIETOSUOJA »
YHTEYSTIEDOT JA LASKUTUS »
KYSYMYKSET JA PALAUTE »