SV EN

Tutkijatohtorin tehtävä

Tutkijatohtorin tehtävän rahoituksen tavoitteena on mahdollistaa lupaavimpien, äskettäin tohtorintutkinnon suorittaneiden tutkijoiden pätevöityminen vaativiin tutkija- tai asiantuntijatehtäviin.

Tutkijatohtorilla on hyvät kansalliset tai kansainväliset yhteistyöverkostot. Hakemusta arvioitaessa kiinnitetään erityistä huomiota tutkimussuunnitelman kansainväliseen ulottuvuuteen. Tutkijatohtoreita kannustetaan kansainväliseen liikkuvuuteen ja yhteistyöhön.

Suomen Akatemia suosittelee, että tutkijatohtorin tehtävänä on ilman erillistä korvausta myös ohjata oman alan opinnäytetöitä ja antaa omaan erikoisalaansa liittyvää opetusta viisi prosenttia vuosityöajasta. Opetustehtäviin tai muihin omaan tutkimustyöhön välittömästi kytkeytymättömiin tehtäviin ei tulisi kuitenkaan käyttää yli 10 prosenttia vuosityöajasta.

Hakijana voi olla tutkija, jonka tohtorintutkinnon suorittamisesta on kulunut hakuajan päättyessä enintään neljä vuotta tai enintään kahdeksan vuotta, jos tohtorintutkinto on suoritettu samanaikaisesti erikoislääkärikoulutuksen kanssa. Hakijalta edellytetään tutkimusympäristön vaihtamista tai tohtoritutkinnon jälkeistä liikkuvuutta.

Lisätietoja antavat hakuilmoituksessa mainitut lisätietojen antajat. Kyselyn voi lähettää myös Kysymykset ja palaute -toiminnolla.

Hakuaika on syyskuussa ja tarkemmat ohjeet voit tarkistaa viimeisimmästä syyskuun hakuilmoituksesta.  

Viimeksi muokattu 23.2.2018
Seuraa meitä:
FacebookTwitterYoutube
VAIHDE 029 533 5000
KIRJAAMO 029 533 5049
FAKSI 029 533 5299
   
SÄHKÖPOSTI etunimi.sukunimi@aka.fi
AUKIOLO Arkisin 8.00-16.15
   
HENKILÖHAKU »
TIETOSUOJA »
YHTEYSTIEDOT JA LASKUTUS »
KYSYMYKSET JA PALAUTE »