SV EN

Kuka voi hakea?

Suomen Akatemian rahoitusta hakevan (tutkimushankkeen vastuullisen johtajan) tulee olla professorin tai dosentin tasoinen tai tohtorintutkinnon suorittanut tutkija, ellei hakuilmoituksessa ole mainittu toisin. Joissain rahoitusmuodoissa hakijana on yliopisto tai tutkimuslaitos.

Akatemian tutkimusrahoitus suunnataan vertaisarvioinnissa parhaiten menestyville tutkijoille ja tutkimusryhmille sekä lupaavimmille nuorille tutkijoille tieteellisesti kunnianhimoisten hankkeiden toteuttamiseen. Lähtökohtana on, että rahoitettava hanke palvelee suomalaista tutkimusta, yhteiskuntaa tai kansainvälistä yhteistyötä.

Akatemia arvioi hakijalta samalla hakukierroksella vain yhden hakemuksen yhdessä seuraavista rahoitusmuodoista:

  • akatemiahanke (hankkeen vastuullinen johtaja)
  • akatemiahanke (konsortion tai sen osahankkeen vastuullinen johtaja)
  • tutkijatohtori
  • akatemiatutkija
  • kliininen tutkija.

Jos hakija kuitenkin jättää samassa haussa useamman hakemuksen yhteen tai useampaan edellä mainituista rahoitusmuodoista, vain ensiksi saapunut hakemus arvioidaan. Suunnattujen akatemiahankkeiden osalta tästä rajoituksesta ilmoitetaan hakukohtaisesti.

Hakemuksella tarkoitetaan verkkoasioinnin hakemuslomakkeen ja sen liitteiden (yleensä tutkimussuunnitelman, ansioluettelon ja muiden liitteiden) kokonaisuutta.

Viimeksi muokattu 16.4.2015
Seuraa meitä:
FacebookTwitterYoutube
VAIHDE 029 533 5000
KIRJAAMO 029 533 5049
FAKSI 029 533 5299
   
SÄHKÖPOSTI etunimi.sukunimi@aka.fi
AUKIOLO Arkisin 8.00-16.15
   
HENKILÖHAKU »
TIETOSUOJA »
YHTEYSTIEDOT JA LASKUTUS »
KYSYMYKSET JA PALAUTE »