SV EN

Lippulaivarahoitus

Lippulaivaohjelman tavoitteena on vahvistaa korkeatasoisen tutkimuksen ja vaikuttavuuden osaamiskeskittymiä niiden laadun ja vaikuttavuuden nostamiseksi entistä korkeammalle tasolle. Lippulaivassa yhdistyvät korkeatasoinen tutkimus, taloudellista kasvua tukeva ja/tai muu merkittävä yhteiskunnallinen vaikuttavuus, vahva yhteistyö elinkeinoelämän ja muun yhteiskunnan kanssa, muuntautumiskyky sekä isäntäorganisaation tai isäntäorganisaatioiden vahva sitoutuminen. Lippulaiva on laadukkaasti, joustavasti ja vaikuttavasti toimiva osaamiskeskittymä, jossa on samanaikaisesti meneillään useita eri hankkeita ja muita toimintoja. Toimintakauden aikana lippulaivat kehittyvät merkittävästi ja pystyvät samalla muuntautumaan omaa toimintaansa systemaattisesti uudistaen ja laajentaen.

Hakijana voi toimia yliopisto tai valtion tutkimuslaitos tai niiden muodostama konsortio. Rahoitettavat lippulaivat tullaan valitsemaan sekä erinomaisen tieteellisen tason että merkittävän vaikuttavuuden perusteella kahdeksan vuoden rahoituskauden ajaksi.

Lippulaivojen isäntäorganisaatioiden tulee merkittävästi kohdentaa resurssejaan sekä kasvattaa panostustaan lippulaivan toimintaan rahoituskauden aikana. Lisäksi lippulaivalla tulee olla merkittävästi kansallista ja kansainvälistä kilpailua tutkimusrahoitusta ja sen toiminnan kehittämistä tukevat myös esim. yrityksiltä, julkiselta sektorilta tai kansalaisjärjestöiltä työhön osoitetut resurssit. Lippulaivan kaikki resurssit ja niiden kehittymisen suunnitelmat kuvataan tarkasti tutkimus- ja vaikuttavuussuunnitelmassa ja ne otetaan huomioon hakemusten arvioinnissa.

Lue lisää

Viimeksi muokattu 23.2.2018
Seuraa meitä:
FacebookTwitterYoutube
VAIHDE 029 533 5000
KIRJAAMO 029 533 5049
FAKSI 029 533 5299
   
SÄHKÖPOSTI etunimi.sukunimi@aka.fi
AUKIOLO Arkisin 8.00-16.15
   
HENKILÖHAKU »
TIETOSUOJA »
YHTEYSTIEDOT JA LASKUTUS »
KYSYMYKSET JA PALAUTE »