Katso kestävä ruokajärjestelmä -seminaarin videotallenne

Viisi strategisen tutkimuksen ohjelmaa järjesti yhdessä seminaarin aiheena "Kohti kestävää, terveellistä ja ilmastoneutraalia ruokajärjestelmää". Kuusi hanketta kertoi aihepiiriin liittyvästä tutkimuksestaan.

Hyvinvointi ja kestävä ruoka edellyttävät myös henkilökohtaisia valintoja, joita voidaan edistää monin tavoin. Kaisa Poutanen ja Jaana Laitinen valottivat keinoja vaikuttaa kulutustottumuksiin.

Antti Kähäri kertoi tasa-arvon toteutumisesta suomalaisten ruoan kulutuksessa. Esimerkiksi tuloryhmien erot kalan kulutuksessa ovat kasvaneet ja kasvisten kulutuksessa Suomi on eurooppalaisen keskiarvon yläpuolella. 

Anna-Maria Pajari esittelei interventiotutkimusta, jonka mukaan työikäisen suomalaisen on mahdollista melko pienellä vaivannäöllä korvata ainakin osa aterioidensa eläinproteiinista kasvisperäisillä. Kyseessä on kansainvälisesti ainutlaatuinen koe.

Ari Jokinen kertoi kaupunkiviljelmistä. Mihin omatoiminen ruoantuotanto sijoittuu kaupungin kiertotaloudessa? Hanke tarkastelee erityisesti kaupunkilaisten omaehtoista toimintaa ruokajärjestelmän muuttamiseksi.

Matti Kummu kertoi tutkimuksesta, joka on osoittanut meidän olevan hyvin riippuvaisia tuonnista ja erityisesti fossiilisesta energiasta. Miten olisi mahdollista muuttaa tätä riippuvuutta ja samalla vahvistaa ruokajärjestelmän kestävyyttä?

Katso video tilaisuudesta.

 

Viimeksi muokattu 19.11.2018
Seuraa meitä:
FacebookTwitterYoutubeLinkedInSlideShare
VAIHDE 029 533 5000
KIRJAAMO 029 533 5049
FAKSI 029 533 5299
   
SÄHKÖPOSTI etunimi.sukunimi@aka.fi
AUKIOLO Arkisin 8.00-16.15
   
HENKILÖHAKU »
TIETOSUOJA »
YHTEYSTIEDOT JA LASKUTUS »
KYSYMYKSET JA PALAUTE »