EN

Blogeja

Taloustieteen professori ja BCDC Energia –hankkeen tutkimusjohtaja Rauli Svento

Ilmastokasinossa pelaamme uhkapeliä

Ilmastomallinnus on vaativaa ja monimutkaista tiedettä, toisaalta ilmaston lämpenemisen torjuntaan on panostettava kaikilla elämänalueilla. BCDC Energia -hankkeen tutkimusjohtaja Rauli Svento kirjoittaa aiheesta blogissaan.

Lue lisää

Professori Sampsa Hyysalo SET-konsortiosta muistitaulun edessä

Murrosareenasta uutta voimaa energia-, ilmasto- ja innovaatiopolitiikkaan

Energiajärjestelmän murros koskettaa meitä kaikkia suoraan ja välillisesti, ja sitä koskevat päätökset edellyttävät asiantuntemusta energia-alaa laajemmalta alueelta. Professori Sampsa Hyysalo Smart Energy Transition -konsortiosta kirjoittaa blogissaan, miten haasteita on ratkottu murrosareenatyöskentelyn avulla.

Lue lisää

Tuki-Jaska ja kuvakilpailu haastavat pohtimaan eriarvoisuutta

TITA-konsortion johtaja Mikko Niemelä kuvailee blogissaan erilaisia tapoja popularisoida tietoa ja tuoda sitä lähemmäksi suurta yleisöä. Miten toimiikaan tutkimuksellinen peliautomaatti Tuki-Jaska?

Lue lisää

Majakka Hailuodossa kuvaaja Katariina Ala-Rämi  

Sininen talous Pohjanlahdella: mitä mahdollisuuksia se voisi tarjota alueelle?

Erikoistutkija Katariina Ala-Rämi SmartSea-konsortiosta kirjoittaa blogissaan sinisen talouden mahdollisuuksista. Merissä on merkittävä innovaatio- ja kasvupotentiaali alueiden ympäristöystävälliselle talouskasvulle. Miten sinistä taloutta voitaisiin parhaiten tukea?

Lue lisää

professori Helinä Melkas, Lappeenrannan teknillinen yliopisto  

Helinä Melkas: Robotit innovaationa hyvinvointipalveluissa: Kokeilujen tuoma kokemustieto ja kentän monialainen ääni esiin

ROSE-hanke on tutkinut robotisaatiota hyvinvointipalveluissa. Professori Helinä Melkas esittelee blogissaan selvityksen tuloksia – Mitkä tekijät hidastavat ja mitkä edistävät robottien käyttöönottoa?

Lue lisää

Jyrki Hakapää: Yhteiskunnallinen vaikuttavuus paljastuu kertomuksilla

STN-hankkeiden toimintaa arvioidaan vuorovaikutustyön tavoitteita, keinoja ja vaikuttavuuden saavutuksia käsittelevien vaikuttavuuskertomusten avulla. Strategisen tutkimuksen yksikön tiedeasiantuntija Jyrki Hakapää kertoo blogissaan, miten vaikuttavuuskertomukset auttavat ymmärtämään tutkimuksen yhteiskunnallisia vaikutuksia.

Lue lisää

Joona Lehtomäki ja Milja Saari: STN-hankkeet käynnistyneet lupaavasti

Strategisen tutkimuksen yksikön tiedeasiantuntijat Joona Lehtomäki ja Milja Saari esittelevät STN:n rahoittamien hankkeiden ensimmäisten väliarviointien tuloksia. Mitä on jo saatu aikaan ja miten tuloksia on mitattu?

Lue lisää blogistamme

Riitta Kosonen: Tulevaisuuden kestävä, terveellinen ja järkevästi omavarainen ruokaratkaisu

”Tulevaisuuden ruokaratkaisut” -tapahtuma valotti ruokajärjestelmää, ruokaturvaa sekä ruuan terveysvaikutuksia. Miten luoda yhtä aikaa kestäviä, terveellisiä ja järkevästi omavaraisia tulevaisuuden ruokaratkaisuja? Aiheesta kirjoittaa professori Riitta Kosonen.

Lue lisää

Marjut Jyrkinen ja Mira Karjalainen, WeAll-tutkimuskonsortio

Marjut Jyrkinen ja Mira Karjalainen: Tasa-arvo ja yhdenvertaisuus luovat pohjan turvalliselle yhteiskunnalle ja kestävälle työelämälle

Tasa-arvo ja yhdenvertaisuus luovat turvallisuutta ja niiden edistäminen työelämässä on keskeinen keino lisätä hyvinvointia ja onnistumista niin yksilötasolla kuin organisaatioissakin. WeAll-konsortion Marjut Jyrkinen ja Mira Karjalainen pohtivat blogissaan kestävän työelämän mahdollistavia tekijöitä.

Lue lisää

 

 

 

Harsia, Järventausta & Kojo: Sähkö on ”tuoretuote”!

Energian tuotannossa, siirrossa ja käytössä on meneillään myllerrys, jonka keskeisenä tavoitteena on ilmastonmuutoksen hillintä. Sähkön kulutuksen ja tuotannon tulisi olla joka hetki tasapainossa, mutta miten tämä voidaan käytännössä varmistaa? Asiaa tutkineen Siirtymä resurssitehokkaaseen ja ilmastoneutraaliin sähköenergiajärjestelmään -hankkeen (EL-TRAN -konsortion) edustajat kirjoittavat aiheesta.

Lue lisää

Harri Kaartinen: Miten hoidamme kansallisvarallisuuttamme

Kansallisvarallisuutemme hoidon tulisi perustua oikeaan tietoon, jonka perusteella voidaan tehdä oikea-aikaisia päätöksiä. Miten mitata muutoksia ja niiden vaikutuksia alati muuttuvassa maailmassa? COMBAT/Pointcloud-hankkeen Harri Kaartinen bloggaa aiheesta.

Lue lisää

Riitta Kosonen: Kokeiluista tehoa maahanmuuttajien työllistymiseen

Työllistymisellä on keskeinen rooli maahanmuuttajien integroitumisessa Suomen talouteen ja yhteiskuntaan. Maahanmuuttajien työllistymiseen liittyvistä haasteista ja ratkaisuista keskusteltiin ”Tutkittua tietoa maahanmuutosta” – seminaarisarjassa.

Lue lisää

Blogiarkisto

Viimeksi muokattu 8.1.2018
Seuraa meitä:
FacebookSlideshareTwitterYoutube
VAIHDE 029 533 5000
KIRJAAMO 029 533 5049
FAKSI 029 533 5299
   
SÄHKÖPOSTI etunimi.sukunimi@aka.fi
AUKIOLO Arkisin 8.00-16.15
   
HENKILÖHAKU »
YHTEYSTIEDOT, LASKUTUS  JA
REKISTERISELOSTEET»
KYSYMYKSET JA PALAUTE »