FI EN

FiDiPro-professorer


Finansieringsprogrammet Finland Distinguished Professor Programme (FiDiPro) syftar till att stärka vetenskapligt kunnande i Finland, göra det finländska forskningssystemet mera internationellt samt stödja profileringen av universiteten och forskningsinstituten.

FiDiPro ger finländska universitet och forskningsinstitut möjlighet att för en viss tid anställa utländska eller utomfinländska forskare på professorsnivå för att bedriva och främja forskningen i Finland.

Finansieringsprogrammet ska skapa långvarigt internationellt samarbete. De rekryterade FiDiPro-forskarna kan årligen arbeta utomlands högst under halva finansieringsperioden, dock så att de verkar sammanlagt minst två år i Finland.

Finansieringen beviljas särskilt till forskare som placeras på nationellt betydande och strategiskt viktiga områden vid universitet och forskningsinstitut och som anses stärka internationellt konkurrenskraftig forskning och innovationsverksamhet i Finland. FiDiPro-forskarna placeras vid ett finländskt universitet eller forskningsinstitut

Finansieringsprogrammet FiDiPro är ett gemensamt initiativ av Finlands Akademi och Business Finland.

Mer information

Hannele Kurki
ledande vetenskapsrådgivare
tfn 0295 335 052

fornamn.efternamn(at)aka.fi

Senast ändrad 22.8.2018
  • FINLANDS AKADEMI
  • Hagnäskajen 6
  • PB 131
  • 00531 Helsingfors
Följ oss:
FacebookTwitterYoutubeSlideshare
VÄXEL 0295 335 000
REGISTRATORS-
KONTOR
0295 335 049
FAX 0295 335 299
   
E-POST fornamn.efternamn@aka.fi
ÖPPETTIDER mån–fre 8.00–16.15
   
SÖK MEDARBETARE »
DATASKYDD »
KONTAKTINFORMATION & FAKTURERING »
FRÅGA OCH TYCK TILL »