Tutkijoiden liikkuvuusrahoitusta haettavana Suomen Akatemiassa

20.8.2024

Suomen Akatemian tutkijaliikkuvuuteen osoitetut rahoitushaut avautuvat 21.8.2024. Haut päättyvät 25.9.2024. Saksalaisten ja japanilaisten vastinparien hakuaika päättyy jo syyskuun alussa. Näistä löytyvät tarkemmat tiedot hakuilmoituksista.

Liikkuvuuskutsu Ukrainasta Suomeen -rahoitushaun tarkoituksena on tukea vaarassa olevia tutkijoita, joiden työskentely Ukrainassa on hankaloitunut Venäjän vuonna 2022 aloittaman hyökkäyksen vuoksi. Kutsuttava tutkija voi olla Ukrainasta Suomeen jo saapunut tai saapuva henkilö. Rahoitus on tarkoitettu kutsuttavan tutkijan liikkuvuuskuluihin (välttämättömiin matka- ja elinkustannuksiin) Suomessa tehtävän tutkimustyön aikana.

Liikkuvuusyhteistyö Japanin, Saksan tai Manner-Kiinan kanssa -haku 2024 edistää suomalaisten tutkijoiden kansainvälistä vuorovaikutusta ja tutkimusympäristöjen kansainvälistymistä kahdenvälisiin sopimuksiin perustuvalla liikkuvuusrahoituksella. Rahoitus on tarkoitettu suomalaisten ja ulkomaisten tutkijoiden hankeyhteistyön tukemiseksi, käytännössä suomalaisen tutkijan tai tutkimusryhmän jäsenten matka- ja elinkustannuksiin ulkomailla.

Liikkuvuusapuraha Suomesta Japaniin (JSPS Postdoctoral Fellowship) -haussa rahoitusta voi hakea tutkijan omaan liikkuvuuteen Suomesta Japaniin. Rahoitus on henkilökohtainen apuraha.

Onko sinulla kysyttävää tai haluatko antaa meille palautetta?