Tutkimusinfrastruktuurien tiekarttahakemukset edenneet arviointiin

26.8.2024

Kansallisten tutkimusinfrastruktuurien tiekarttahaun hakemukset ovat edenneet arviointivaiheeseen. Kansainvälinen arviointipaneeli arvioi tutkimusinfrastruktuurien tieteellisen merkittävyyden, monimuotoisen vaikuttavuuden ja toiminnallisen kypsyyden syyskuussa. Hakemuksiin ottavat kantaa myös Akatemian tieteelliset toimikunnat. Arvosanan 5 ja 6 saaneet hakemukset kutsutaan toiseen vaiheeseen.

Päätökset jatkoon kutsuttavista tutkimusinfrastruktuureista tehdään tutkimusinfrastruktuurikomiteassa 3.10. Tämän jälkeen jatkoon päässeet saavat kutsun lähettää toisen vaiheen hakemuksen, mikä ei kuitenkaan vielä tarkoita tiekartalle pääsyä. Rahoitushaku jatkoon päässeille avautuu 4.10. ja sulkeutuu aikaisintaan 22.10.

Tutkimusinfrastruktuurikomitea päättää tiekartalle valittavista tutkimusinfrastruktuureista, osan kehityshankkeiden rahoituksista ja haastatteluun kutsuttavista majakkakandidaateista kokouksessaan 2.12. Haastattelut on suunniteltu pidettävän 16.-17.1.2025. Tutkimusinfrastruktuurikomitea päättää majakkavalinnoista ja lopuista kehityshankkeiden rahoituksista 27.1.2025.

Lisätietoja:

Sähköpostimme ovat muotoa etunimi.sukunimi(at)aka.fi

Onko sinulla kysyttävää tai haluatko antaa meille palautetta?