Finansiering för internationell forskarmobilitet 2020
Denna utlysning har stängt (med undantag av CASS). Vänligen observera att Akademins nya webbplats lanserades den 6 oktober 2020. Det kan därför hända att vissa länkar i denna utlysningstext inte fungerar. Utlysningens kontaktpersoner kan svara på eventuella frågor.
- I gemensamma utlysningar med Japan, Kina och Tyskland kan den utländska finansiären ha en kortare ansökningstid än Akademin.
Genom mobilitetsfinansiering vill Finlands Akademi främja finländska forskares internationella växelverkan och göra finländska forskningsmiljöer mer internationella.
Akademin beviljar finansiering för forskarmobilitet med Indien, Japan, Kina (inklusive Taiwan), Tyskland och Ryssland. Du kan ansöka om finansiering för att röra dig från eller till Finland. För några länder kan du ansöka om finansiering endast i en riktning.
Finlands Akademis centrala uppgift är att finansiera högklassig vetenskaplig forskning. Akademifinansierad forskning förväntas också ha vetenskapligt och samhälleligt genomslag. Forskningsresultaten ska vara offentliga och följa principerna för god vetenskaplig praxis. Forskningen ska således vara etisk och beakta principerna för hållbar utveckling. Forskningsdata och -material samt forskningens resultat ska vara fritt tillgängliga. Jämställdhet och lika behandling av forskare ska beaktas i forskningens genomförande.
Innan du fyller i ansökan i e-tjänsten (SARA), läs noggrant igenom utlysningstexten och Läs också-innehållet, särskilt finansieringsvillkoren.
Om det förekommer skillnader mellan utlysningstexten och finansieringsvillkoren är det villkoren som gäller. Om det förekommer skillnader mellan den finska versionen av utlysningstexten och den svenska eller engelska översättningen är det den finska texten som gäller.
Utlysningstextens avsnitt om mobilitet angående Kina uppdaterades den 31 augusti 2020. Se det uppdaterade innehållet under Kina och Taiwan.
Läs hela utlysningstexten på den här sidan. Skriv ut texten eller spara den i PDF-format via tryckknappen.
Det forskningssamarbete och den forskarrörlighet som grundar sig på Finlands Akademis bilaterala avtal stöder Akademins allmänna forskningspolitiska mål.Med mobilitetsfinansieringen vill vi främja finländska forskares internationella samarbetsmöjligheter och göra finländska forskningsmiljöer mer internationella.
Vi beviljar finansiering för forskarmobilitet med Indien, Japan, Kina (inklusive Taiwan), Tyskland och Ryssland.
Den sökande är en forskare. Finansieringen kan sökas av en forskare med minst högre akademisk examen. Disputerade forskare ges företräde. Ett konsortium kan inte ansöka om finansiering för mobilitet.
Medlemmar av Finlands Akademis styrelse, Akademins forskningsråd och rådet för strategisk forskning beviljas inte akademifinansiering under deras mandatperioder.
Finansiering kan inte beviljas till personer som har deltagit i planeringen av utlysningen på ett sätt som skulle ge dem konkurrensfördelar jämfört med övriga sökande.
Vi låter bli att behandla en ansökan om den sökande har funnits skyldig till oredlighet i forskningen under de senaste tre åren före utlysningen.
Finansieringen är avsedd för forskarens egna mobilitetskostnader (resekostnader och stipendium som inbegriper boendekostnader), inbjudande av forskare till Finland eller kostnader för anordnande av gemensamma seminarier (gäller endast Japan och Kina). De detaljerade finansieringsvillkoren bestäms avtalsvis och beskrivs nedan för varje land.
Mobilitetsfinansieringen är antingen ett stipendium eller ett bidrag. Stipendiet betalas direkt till forskaren, medan bidraget betalas via forskningsplatsen. Finansieringen täcker inte försäkringsskydd, dvs. de sökande ska själv ordna sina försäkringar.
Stipendietiden är 7–360 dygn. Den aktuella finansieringsperioden inleds tidigast den 1 februari 2021. Den rekommenderade finansieringsperioden (perioden då finansieringen kan användas) är två år.
Stipendierna uträknas på basis av Akademins tabell. Utgångspunkten är att den sökande även får någon annan form av lön under sin vistelse. Av ansökan ska tydligt framgå (under Projektets finansiering) om sökanden inte får någon annan lön under sin vistelse eller om hen bara får en del av lönen och därför tillämpar de högre kategorierna för stipendiet. Totalkostnadsmodellen tillämpas inte på personliga stipendier.
Mobilitetsfinansieringen med Indien grundar sig på ett bilateralt avtal mellan Finlands Akademi och den indiska finansiären Department of Biotechnology (DBT).
Från Finland till Indien
Utlysningens typ är ”Mobilitet från Finland”. Finansieringen beviljas som stipendier för bioteknologisk forskning och beredning av sådan forskning vid universitet och forskningsinstitut i Indien. Akademins stipendium täcker rese- och levnadskostnader i Indien. Stipendietiden är 7–360 dygn.
Från Indien till Finland
Utlysningens typ är ”Mobilitet till Finland”. Finländska forskare (besökets värd) kan ansöka om bidrag för att inbjuda indiska forskare inom bioteknik till Finland för att bedriva forskning. Finlands Akademi betalar resan från Indien till Finland tur och retur och ett stipendium. Besökets maximilängd är ett år. I ansökan ska ingå forskningsplatsens förbindelse.
Mobilitetsfinansieringen med Japan grundar sig på ett bilateralt avtal mellan Finlands Akademi och Japan Society for the Promotion of Science (JSPS).
Från Finland till Japan
Utlysningens typ är ”Mobilitet från Finland”. Finansieringen kan beviljas som ett stipendium för två ändamål:
1) Stipendier beviljas till forskare med doktorsexamen för forskning vid universitet eller forskningsinstitut i Japan. Akademins stipendium täcker rese- och levnadskostnader.
2) JSPS Postdoctoral Fellowships, stipendier för 12–24 månader till Japan. Finlands Akademi och JSPS har avtalat om beviljande av Fellowship-stipendier till Japan. Ansökan inlämnas till Akademin, som sedan gallrar ut en kandidat för JSPS. JSPS fattar finansieringsbeslutet och betalar stipendiet. Ansökans viktigaste del är JSPS ansökningsblankett, som bifogas till ansökan i e-tjänsten under Forskningsplan i mobilitetsansökningar. Till ansökan ska inte bifogas andra forskningsplaner. JSPS ansökningsblankett (FY 2021, FORM 2, Standard) och anvisningar (FY 2021) finns på JSPS webbplats.
Finsk-japanska seminarier
Med finansieringen vill Akademin stödja finländska forskares samarbetsmöjligheter med japanska forskare. Seminariets tidpunkt ska falla under perioden 1.4.2021–31.3.2022. De sökande ska klart uppge under Forskningsprojektets titel i e-tjänsten att det är fråga om ett finsk-japanskt gemensamt seminarium. Observera att seminariet ska ha både en finländsk och en japansk ansvarig person och att vardera ska lämna in en ansökan till sin finansiär. JSPS:s ansökningstid för deltagande i seminarier som organiseras i Finland och för japanska arrangörer för seminarier som ordnas i Japan går ut redan den 2 september 2020 (se www.jsps.go.jp/english). Akademin och JSPS har kommit överens om att finansiera högst två gemensamma seminarier i Finland eller Japan. Besluten fattas under våren 2021.
Deltagande i seminarier som organiseras i Japan: Utlysningens typ är ”Mobilitet från Finland”. Stipendier för enskilda forskare beviljas för deltagande i finsk-japanska seminarier i Japan. Finländska forskare kan ansöka om personliga stipendier för att täcka rese- och levnadskostnader, men inte eventuella deltagaravgifter.
Seminarier som organiseras i Finland: Utlysningens typ är ”Mobilitet till Finland”. Ledare för en finländsk forskargrupp kan ansöka om bidrag för att täcka rimliga kostnader för anordnande av finsk-japanska seminarier i Finland. I ansökan ska ingå forskningsplatsens förbindelse. Bidraget har vanligtvis täckt grundläggande seminariekostnader (t.ex. hyror, servering, tryckning och postning). Det täcker inte utländska forskares resekostnader.
Mobilitetsfinansieringen med Kina och Taiwan grundar sig på ett bilateralt avtal mellan Finlands Akademi och National Natural Science Foundation of China (NSFC), Chinese Academy of Sciences (CAS) och Chinese Academy of Social Sciences (CASS) i Kina samt Ministry of Science and Technology (MoST) i Taiwan.
I september 2020 utlyser Akademin finansiering tillsammans med NSFC och CASS. Undantagsvis stänger utlysningen med CASS i år först den 31 oktober 2020. På grund av den exceptionella tidtabellen öppnas en separat CASS-utlysning i Akademins e-tjänst (SARA).
Utlysningen med CAS skjuts upp till 2021. CAS har dock möjlighet att bidra till finansieringen av sådana resor som skjutits upp till 2021 på grund av coronasituationen. Mer information fås av utlysningens kontaktpersoner.
Från Finland till Kina
Utlysningens typ är ”Mobilitet från Finland”. Bidrag beviljas för finländska forskares eller forskargruppers rese- och levnadskostnader i Kina för att stödja projektsamarbete mellan finländska och kinesiska forskare. Observera att projektet måste ha både en finländsk och en kinesisk ansvarig person, och att de båda ska inlämna en ansökan till sin egen nationella finansiär. Finansieringen kan sökas för åren 2021 och 2022. Den kinesiska partens ansökningstid kan skilja sig från Akademins ansökningstid. Finlands Akademi svarar för de finländska forskarnas och den kinesiska finansiären för de kinesiska forskarnas rese- och levnadskostnader enligt sina egna villkor. Akademin ersätter levnadskostnaderna enligt beräkningsgrunderna för utlandsstipendier. Bidraget kan också täcka rimliga resekostnader. Finansieringen kan inte sökas för forskningskostnader eller seminarier.
Projektet ska vara balanserat, och därför rekommenderas det att ungefär lika många forskare deltar från vartdera landet. Besökstiden kan vara från en vecka till högst några månader. Den finländska och kinesiska forskargruppen gör en gemensam forskningsplan.
Anvisningar om hur man ifyller ansökningsblanketten:
- Finansieringen söks av projektets ansvariga ledare.
- CV/meritförteckning enligt mall, högst två sidor Bifoga även en meritförteckning för den kinesiska ansvariga ledaren.
- Bifoga både din egen och den kinesiska ansvariga ledarens publikationsförteckning.
- Bifoga meritförteckningar för de finländska projektdeltagare vars resekostnader finansieringen är tänkt till. Du kan lägga meritförteckningarna in i samma fil som den kinesiska ansvariga ledarens meritförteckning.
- De finländare som reser med hjälp av finansieringen ska uppges (vid behov som N.N.) på e-tjänstens flik Mobilitet.
- Bifoga en gemensam finsk-kinesisk forskningsplan, varav framgår besökens tidtabeller samt den kinesiska sökandens namn, institution och kontaktuppgifter. Ansökan ska kunna identifieras med samma projektnamn i båda länderna.
I bedömningen fästs uppmärksamhet vid
- forskningsprojektets vetenskapliga kvalitet
- forskargruppernas vetenskapliga meriter
- hur grupperna kompletterar varandra
- samarbetets mervärde
- deltagande av unga forskare.
Finsk-kinesiska seminarier
Med finansieringen vill Akademin stödja finländska forskares samarbetsmöjligheter med kinesiska forskare. De sökande ska klart uppge under Forskningsprojektets titel i e-tjänsten att det är fråga om ett finsk-kinesiskt gemensamt seminarium.
Deltagande i seminarier som organiseras i Kina 2021: Utlysningens typ är ”Mobilitet från Finland”. Stipendier för enskilda forskare beviljas för deltagande i finsk-kinesiska seminarier i Kina. Finländska forskare kan ansöka om personliga stipendier för att täcka rese- och levnadskostnader, men inte eventuella deltagaravgifter.
Seminarier som organiseras i Finland 2021: Utlysningens typ är ”Mobilitet till Finland”. En ledare för en finländsk forskargrupp kan ansöka om bidrag för att täcka rimliga kostnader för anordnande av finsk-kinesiska seminarier i Finland. I ansökan ska ingå forskningsplatsens förbindelse. Bidraget har vanligtvis täckt grundläggande seminariekostnader (t.ex. hyror, servering, tryckning och postning). Det täcker inte utländska forskares resekostnader.
Från Finland till Taiwan
Utlysningens typ är ”Mobilitet från Finland”. Stipendier beviljas för forskning vid forskningsinstitut och universitet i Taiwan. Akademins personliga stipendium för en enskild forskare täcker rese- och levnadskostnader i Taiwan. Stipendietiden är 7–360 dygn.
Från Taiwan till Finland
Utlysningens typ är ”Mobilitet till Finland”. Finländska forskare (besökets värd) kan ansöka om bidrag för att inbjuda taiwanesiska forskare till Finland för att bedriva forskning. Finlands Akademi betalar resan från Taiwan till Finland tur och retur och ett stipendium. Besökets maximilängd är ett år. I ansökan ska ingå forskningsplatsens förbindelse.
Mobilitetsfinansieringen med Tyskland grundar sig på ett bilateralt avtal mellan Finlands Akademi och Deutscher Akademischer Austausch Dienst (DAAD) i Tyskland.
Från Finland till Tyskland
Utlysningens typ är ”Mobilitet från Finland”. Bidrag beviljas för finländska forskargruppers rese- och levnadskostnader i Tyskland som uppkommer av projektsamarbete mellan finländska och tyska forskare. Observera att projektet måste ha både en finländsk och en tysk ansvarig person, och att de båda ska inlämna en ansökan till sin egen nationella finansiär. Finansieringen kan sökas för åren 2021 och 2022. DAADs ansökningstid för tyska parter går ut redan den 2 september 2020. Finlands Akademi svarar för de finländska och DAAD för de tyska forskarnas rese- och levnadskostnader enligt sina egna villkor. Akademin ersätter levnadskostnaderna enligt beräkningsgrunderna för utlandsstipendier. Bidraget kan också täcka resekostnader. Finansieringen kan inte sökas för forskningskostnader eller seminarier.
Samarbetsparter vars tvååriga finansieringsperiod slutar senast den 1 mars 2020 kan ansöka om en ny finansiering på ett år, om det finns goda grunder för att bevilja en förlängning. De kan även ansöka om en ny finansiering på två år, om de har en ny forskningsansats eller ett helt nytt tema.
Projektet ska vara balanserat, och därför rekommenderas det att ungefär lika många forskare deltar från vartdera landet. Besökstiden kan vara från en vecka till högst några månader. Den finländska och tyska forskargruppen gör en gemensam forskningsplan.
Anvisningar om hur man ifyller ansökningsblanketten:
- Finansieringen söks av projektets ansvariga ledare.
- CV/meritförteckning enligt mall, högst två sidor Bifoga även en meritförteckning för den tyska ansvariga ledaren.
- Bifoga både din egen och den tyska ansvariga ledarens publikationsförteckning.
- Bifoga meritförteckningar för de finländska projektdeltagare vars resekostnader finansieringen är tänkt till. Du kan lägga meritförteckningarna in i samma fil som den tyska ansvariga ledarens meritförteckning.
- De finländare som reser med hjälp av finansieringen ska uppges (vid behov som N.N.) på e-tjänstens flik Mobilitet.
- Bifoga till ansökan en gemensam finsk-tysk forskningsplan, varav framgår besökens tidtabeller samt den tyska sökandens namn, institution och kontaktuppgifter.
Vid bedömningen av DAAD-ansökningar betonas
- forskningsprojektets vetenskapliga kvalitet
- forskargruppernas vetenskapliga meriter
- hur grupperna kompletterar varandra
- samarbetets mervärde
- deltagande av unga forskare.
Från Finland till Ryssland
Utlysningens typ är ”Mobilitet från Finland”. Stipendier beviljas för forskning vid forskningsinstitut som sorterar under Rysslands vetenskapsakademi samt vid universitet i Ryssland. Den sökande måste ha en inbjudan från värdinstitutionen. Besökets minimilängd är en vecka, och maximilängd är tolv månader under en period på 24 månader. Finansieringen är avsedd för skäliga resekostnader tur och retur och ett stipendium som inbegriper boendekostnader. Utgångspunkten är att den sökande även får någon annan form av lön under sin vistelse.
Från Ryssland till Finland
Utlysningens typ är ”Mobilitet till Finland”. Bidrag beviljas för att inbjuda ryska forskare till Finland. Finländska forskare kan ansöka om bidrag för att inbjuda ryska forskare till Finland för att forska. Besöket är minst en vecka, högst ett år. Finansieringen riktas huvudsakligen till forskare som har avlagt kandidatexamen inom vetenskaper (kandidat nauk, enligt Rysslands examenssystem). Om det finns tillräckligt med medel kan finansiering även beviljas till kandidat nauk-studerande (aspirant). Finansieringen är avsedd för skäliga resekostnader tur och retur, resekostnader i anslutning till det vetenskapliga programmet i Finland och ett stipendium som inbegriper boendekostnader.
Genom samma ansökan är det möjligt att ansöka om finansiering för flera inbjudna personer samtidigt, men de begärda uppgifterna ska lämnas om alla som inbjuds. En ansvarig ledare kan inte genom denna ansökan ansöka om finansiering för sin egen mobilitet från Finland till Ryssland. Den ansvariga ledarens mobilitetsfinansiering söks med en skild ansökan.
Ansökan består av blanketter som ifylls i Akademins e-tjänst samt av pdf-bilagor. Som sökande har du rätt att göra din ansökan på svenska eller finska, men vi ber dig att lämna in din ansökan på engelska.
De flesta av länkarna nedan leder till de ansökningsanvisningar som finns på vår webbplats.
Ansökans delar och innehåll i e-tjänsten (SARA)
Personuppgifter (Personal data)
- Personuppgifter
- Examina (senaste först); information om t.ex. föräldraledighet kan fyllas i under Tilläggsinformation
- Docenturer och professurer
Cv/meritförteckning
- Meritförteckning enligt mall, högst två sidor
Allmän beskrivning (General information)
- Forskningsplatsens uppgifter
- Forskningsprojektets titel på engelska och svenska/finska
- Forskningsområden (minst ett, högst fem). Bekanta dig med klassificeringen av forskningsområden.
- Nyckelord på engelska och svenska/finska
Abstrakt (Abstract)
- Maximilängd 2 500 tecken inklusive mellanslag
- Kort översikt över forskningens vetenskapliga och samhälleliga mål, forskningsmetoder och -material samt förväntade resultat och genomslag
- Läs mer om abstrakt.
Viktigaste publikationer (Most relevant publications)
- Högst tio av dina viktigaste publikationer för projektet
- Sök publikationer i publikationsdatatjänsten VIRTA. Se också e-tjänstens anvisningar.
- Du kan också inmata uppgifter om publikationer manuellt. Obligatoriska uppgifter: författare, titel, publiceringsår, namn på serien/tidskriften och typ av publikation (syns inte i pdf-versionen av ansökan)
Mobilitet (Mobility)
- Internationell mobilitet för vilken finansiering söks
- Läs mer om mobilitet.
Samarbetsparter (Collaborators)
- Specificera projektets samarbetsparter (namn, organisation, land)
- Samarbetsparternas meriter som är centrala för projektet samt motiveringar för valet av samarbetsparter beskrivs i forskningsplanens punkt 3.2.
- Till ansökan kan vid behov bifogas en samarbetsförbindelse. Läs mer om samarbetsförbindelsen.
Kopplingar (Affiliations)
- Infrastrukturer: Uppge vilka anläggningar, resurser eller datalager vid nationella eller internationella forskningsinfrastrukturer som projektet ska använda. I menyn finns de infrastrukturer som ingår i Finlands vägvisare eller ESFRIs vägvisare. Övriga infrastrukturer ifylls i fritextfältet. Läs mer om forskningsinfrastrukturer.
- Spetsforskningsenheter: Läs mer om spetsforskningsenheter.
- Flaggskepp: Läs mer om flaggskeppsprogrammet.
Forskningsetik (Research ethics)
- Etiskt tillstånd för projektet (ja/nej)
- Skyldig till oredlighet i forskningen (ja/nej). Vi låter bli att behandla en ansökan om den sökande har funnits skyldig till oredlighet i forskningen under de senaste tre åren före utlysningen.
- De forskningsetiska frågorna beskrivs vid behov i forskningsplanebilagan.
- Läs mer om de etiska frågorna.
Projektets finansiering (Funding for the project) – stipendium (Mobilitet till Finland)
- Finansieringsperioden är vanligen den tvåårsperiod då finansieringen kan användas. De planerade besöksdatumen uppges i den fritt formulerade forskningsplanen (7–360 dygn).
- Övriga kostnader
- Forskningsplatsen förbindelse: Försäkra dig om att din forskningsplats (t.ex. universitet eller forskningsinstitut) förbinder sig till att stödja projektet.
Projektets finansiering (Funding for the project)
- Innan du fyller i kostnadsberäkningen ska du välja forskningsplats på fliken Allmän beskrivning.
- Den finländska forskningsplatsen (forskningsorganisation) upprätthåller följande koefficienter: effektiv arbetstid, lönebikostnader, omkostnadsandel och mervärdesskatt.
- Uppge finansieringsperioden. Finansieringsperioden är vanligen den tvåårsperiod då finansieringen kan användas. Planerade datum för besöket beskrivs i den fritt formulerade forskningsplanen (7-360 dygn).
- Stipendium
- Övriga kostnader
- Motivera den finansiering som söks. Kostnadsberäkningen ska vara realistisk.
- Forskningsplatsens förbindelse (vid behov). Försäkra dig om att din forskningsplats (t.ex. universitet eller forskningsinstitut) förbinder sig till att stödja projektet. Läs mer om forskningsplatsens förbindelse.
Offentlig projektbeskrivning (Public project description)
- Maximilängd 1 000 tecken inklusive mellanslag
- Lättfattlig och klar projektbeskrivning på engelska och svenska/finska
- Den offentliga projektbeskrivningen hjälper Akademin att sprida information om forskningsprojektet. Beskrivningen sparas också i forskningsdatalagret , som sprider information om vetenskaplig forskning som bedrivs i Finland.
- Läs anvisningarna om projektbeskrivningen.
Fullmakt (Authorisation)
- Du kan ge en annan person fullmakt att läsa eller redigera din ansökan.
- Börja med att skriva in personens namn i fältet.
- Personen måste ha skapat ett konto i e-tjänsten (SARA).
- Du kan inte samtidigt ge flera personer fullmakt att redigera samma del av ansökan, och du kan inte själv redigera delen då fullmakten är giltig.
- Ge inte fullmakt åt dig själv.
- Läs mer om fullmaktsfunktionen i e-tjänstens anvisningar.
Bilagor
- Bilagorna ska vara i pdf-format.
Personlig resa
- Fullständig publikationsförteckning. Läs anvisningarna om publikationsförteckningens struktur.
- Inbjudan av värdinstitutionen
- Fritt formulerad forskningsplan (inklusive besöksplan), högst fem sidor totalt
- Samarbetsförbindelse: Läs mer om samarbetsförbindelsen. En samarbetsförbindelse (dvs. joint cooperation agreement eller letter of intent) krävs i mobilitetsfinansieringen med Kina (NSFC)
Bidrag för den som inbjuds
- Meritförteckning/cv för den som inbjuds, med klart angivna högsta avlagda examen, födelsedatum och tidigare vistelser i Finland med stipendium eller annan finansiering
- Examensintyg för den som inbjuds (gäller Ryssland)
- Publikationsförteckning för den som inbjuds
- Fullständig publikationsförteckning för den sökande; Läs anvisningarna om publikationsförteckningens struktur.
- Fritt formulerad forskningsplan (inklusive besöksplan), högst fem sidor totalt
Anordnande av seminarier
- Fullständig publikationsförteckning. Läs anvisningarna om publikationsförteckningens struktur.
- En fritt formulerad forskningsplan, med en kort beskrivning av forskningen samt en utredning över hur seminariet anknyter till forskningen. Ett preliminärt seminarieprogram, deltagare och budgeten ska också specificeras (t.ex. hyra för mötesrum, kaffeservering, kostnader för tryck och postning).
Deltagande i seminarier
- Fullständig publikationsförteckning. Läs anvisningarna om publikationsförteckningens struktur.
- En fritt formulerad forskningsplan, med en kort beskrivning av forskningen samt en utredning över hur seminariet anknyter till forskningen. Ett preliminärt seminarieprogram, deltagare och den sökandes roll i seminariet ska också specificeras (inbjuden talare, annan medverkande roll, deltagare)
Lämna in ansökan (Submit application)
- Du kan lämna in ansökan efter att du har ifyllt eller bifogat alla obligatoriska uppgifter.
- En röd varningstriangel på fliken betyder att det saknas uppgifter.
- Du kan komplettera din ansökan medan ansökningstiden pågår. När du sparar ansökan på nytt ersätts den tidigare versionen.
- Om du vill komplettera ansökan efter att ansökningstiden gått ut måste du kontakta utlysningens kontaktperson.
Mellanrapport
- Om du har pågående akademifinansiering ska du lämna in en mellanrapport för varje pågående projekt innan ansökningstiden går ut. Läs anvisningarna om mellanrapporten.
- Se också e-tjänstens anvisningar.
Vid bedömningen av mobilitetsansökningar fästs särskild uppmärksamhet vid
- Hur motiveras det i ansökan varför och för vilket ändamål finansiering söks?
- Hur beaktas finansieringens syfte om att främja den internationella växelverkan mellan finländska forskare och internationaliseringen av forskningsmiljöer?
- Vad är kvaliteten, genomslaget och förnyelseförmågan hos det forskningssamarbete som beskrivs i ansökan?
JSPS bedömer för sin del de ansökningar som gäller finsk-japanska gemensamma seminarier.
Också DAAD, CAS, CASS och NSFC bedömer för sin del de bilaterala mobilitetsansökningarna. Vid bedömningen av dessa ansökningar betonas
- forskningsprojektets vetenskapliga kvalitet
- forskningsgruppernas vetenskapliga meriter
- hur grupperna kompletterar varandra
- samarbetets mervärde
- deltagande av unga forskare.
Finansieringsbesluten fattas i början av år 2021.
Efter att finansieringsbeslutet har fattats får du ett automatiskt e-postmeddelande om det. Därefter kan du logga in på e-tjänsten, se om du fått bifall eller avslag och ta del av beslutsmotiveringar.
Hur finansieringen tas emot
Finansieringsvillkoren bifogas till ett positivt beslut. Kontrollera beslutet och läs finansieringsvillkoren. Uppdatera vid behov också den offentliga projektbeskrivningen och gör eventuella ändringar i de årliga delbetalningarna.
Ett personligt stipendium betraktas som mottaget när du skickar begäran om utbetalning till Akademins registratorskontor eller finansieringens föredragande. Bidraget betraktas som mottaget när du börjar använda finansiering och din bakgrundsorganisation fakturerar Akademin.