Finlands Akademi utlyser finansiering för forskarrörlighet

20.8.2024

Finlands Akademis utlysningar av medel för forskarrörlighet öppnar den 21 augusti 2024. Sista ansökningsdag är den 25 september 2024. Ansökningsperioden för tyska och japanska parter stänger i början av september. Närmare uppgifter finns i utlysningstexterna.

Målet med finansieringen för att inbjuda forskare från Ukraina till Finland är att stödja utsatta forskare vars arbete i Ukraina har försvårats på grund av Rysslands attack 2022. Den inbjudna forskaren kan vara en person som redan har anlänt eller kommer att anlända till Finland från Ukraina. Finansieringen är avsedd för den inbjudna forskarens rörlighetskostnader (nödvändiga rese- och levnadskostnader) som uppkommer av forskning i Finland.

Den bilaterala finansieringen för mobilitetssamarbete med Japan, Tyskland eller Fastlandskina främjar finländska forskares internationella växelverkan och gör finländska forskningsmiljöer mer internationella. Finansieringen är avsedd för att stödja projektsamarbetet mellan finländska och utländska forskare, i praktiken för den finländska forskarens eller forskargruppens rese- och levnadskostnader utomlands.

Mobilitetsstipendiet från Finland till Japan (JSPS Postdoctoral Fellowship) erbjuder forskare en möjlighet att få finansiering för rörlighet från Finland till Japan. Finansieringen beviljas som ett personligt stipendium.

Har du frågor eller synpunkter?