13.5.2024

Kehitystutkimuksen akatemiaohjelmat mukana Maailma kylässä -festivaalilla

Maailmakylässä510.jpg

Kehitystutkimuksen akatemiaohjelmat DEVELOP ja DEVELOP2 ovat mukana Maailma kylässä -festivaalilla 25.–26.5. Helsingin Suvilahdessa. Ohjelmilla on oma esittelypiste, jossa on mukana ohjelman tutkijoita ja henkilökuntaa.

Kehitystutkimuksen akatemiaohjelmat ovat Suomen Akatemian ja ulkoministeriön rahoittamia. Niissä rahoitetaan monitieteistä ja ongelmalähtöistä tutkimusta, joka kuvaa ja tulkitsee kehityksen ulottuvuuksia, auttaa ymmärtämään kehityksen esteitä ja etsii keinoja näiden esteiden poistamiseksi.

Tavoitteena on tuottaa tietoa ongelmien ratkaisuun esimerkiksi terveyteen, luonnonvaroihin, talouteen ja koulutukseen liittyen. Lisäksi kehitystutkimuksessa tarvitaan tietoa kansainvälisten, kansallisten ja kulttuuristen järjestelmien toiminnasta sekä näiden kehitykselle asettamista rajoituksista ja mahdollisuuksista.

Maailma kylässä on Suomen suurin kestävän kehityksen messutapahtuma. Vuodesta 1995 järjestetty kestävän kehityksen festivaali käy keskustelua ajankohtaisista globaaleista aiheista ja herättelee ihmisiä toimimaan kestävämmän tulevaisuuden puolesta. Kymmeniä tuhansia ihmisiä ja satoja organisaatioita keräävä kansainvälinen ilmaistapahtuma järjestetään teemalla rohkeus. Festivaalin arvot ovat monimuotoisuus, innostavuus, yhdenvertaisuus, vastuullisuus ja yhteisöllisyys. Festivaalille odotetaan noin 50 000 kävijää. Tapahtumaan on vapaa pääsy. 

Ständillä mukana

Lauantaina 25.5.

  • klo 11-12 MMT Antti Erkkilä Itä-Suomen yliopistosta ja lehtori Aristarik H. Maro Tansaniasta Makutano-hankkeesta, jossa tutkittiin viljelymetsätalouteen liittyviä ristiriitatilanteita Tansaniassa.
  • klo 12.30- 14 FT Karembe Ahimbisibwe Jyväskylän yliopistosta ja Ugandasta CS-LEARN-hankkeesta, jossa tutkittiin kansalaiseksi oppimista Tansaniassa ja Ugandassa 
  • klo 15-16 kansanmusiikin lehtori Vilma Timonen Taideyliopistosta amplifyHer-hankkeesta, jossa tutkitaan naisten osallisuutta Nepalin musiikkikulttuurissa.

  • klo 17-18 Väitöskirjatutkija Nathaly Pinto Torres Tavoite 4+-hankkeesta, jossa pyrittiin parantamaan Ecuadorissa alkuperäiskansojen koulutusmahdollisuuksia. 

Sunnuntaina 26.5. 

  • klo 11-12 professori Laura Stark Jyväskylän yliopistosta ja lehtori Vincent Jumbe Malawin yliopistosta LGBTQI+ ja katutason byrokraatit -hankkeesta. Siinä arvioidaan motiivien, väkivallan ja kollektiivisen vaikuttamisen mahdollisuuksia Itä-Afrikassa. 

  • klo 14-15 professori Elena Simona Lohan Tampereen yliopistosta LEDSOL-hankkeesta. Se edisti uusiutuvan energian käyttöä puhtaan ja turvallisen juomaveden tuottamiseksi.

Tervetuloa tutustumaan kehitystutkimukseen!

Kuva: Camilla Hanhirova, Flickr

Viimeksi muokattu 13.5.2024

AKA_FI_vaaka_sininen_RGB.svg

Tietysti.fi on Suomen Akatemian sivusto, jolla esitellään yleistajuisesti tutkimusta ja tutkitun tiedon merkitystä. Suomen Akatemia on tieteen ja tutkimusrahoituksen asiantuntija, joka edistää tutkimuksen asemaa yhteiskunnassa.

Seuraa meitä:
facebook.svg youtube.svglinkedin.svg

Ota yhteyttä

Suomen Akatemian viestintä
viestinta@aka.fi

Lisätietoja Suomen Akatemiasta
www.aka.fi

SAAVUTETTAVUUS

Kysy tieteestä tietosuojaseloste (pdf)

Tietoja evästeistä