2025 Akatemiatutkijan tehtävä, kaikki tutkimusalat

13.11.2024
8.1.2025 klo 16.15 Suomen aikaa
1.9.2025–31.8.2029
Tulossa hakuun
  • Rahoitus nelivuotiskaudelle voi kattaa hakijan oman palkan, mahdollisen tutkimusryhmän palkkauskuluja ja muita tutkimuskuluja
  • Hakijana on yksittäinen tutkija, jonka ensimmäinen tohtorintutkinnon todistus on päivätty välillä 1.1.2018–31.1.2023.

Akatemiatutkijan tehtävä on tarkoitettu urallaan nopeasti edenneiden nuoren tutkijasukupolven tutkijoiden tukemiseksi. Rahoitus tukee akatemiatutkijan tutkimustyötä siten, että hän voi pätevöityä ja edetä merkittävästi urallaan kohti vaativimpia tutkijantehtäviä sekä vakiinnuttaa asemansa kansallisessa ja kansainvälisessä tutkijayhteisössä. Akatemiatutkija tekee tieteellisesti korkeatasoista, vaikuttavaa ja tiedettä uudistavaa tutkimusta.

Akatemiatutkijan tehtävä on tarkoitettu tutkijalle, joka ei ole vielä vakinaisessa ja johtavassa tutkijantehtävässä. Johtavia tutkijantehtäviä ovat esimerkiksi professorin, apulaisprofessorin tai tutkimusjohtajan tehtävät tai muut niihin rinnastuvat tehtävät. Tutustu tutkijanuraportaisiin I−IV.

Ennen kuin teet hakemuksen verkkoasioinnissa (SARA) tutustu huolellisesti alla olevaan hakuilmoitukseen ja rahoitusehtoihin Näin rahoitusta käytetään -sivulla. Jos hakuilmoitus ja rahoitusehdot ovat ristiriidassa keskenään, rahoitusehtojen sisältämä teksti on aina ensisijainen. Jos ruotsin- tai englanninkielisen hakuilmoitus on ristiriidassa suomenkielisen hakuilmoituksen kanssa, suomenkielinen hakuilmoitus on tulkintaristiriitatilanteessa aina ensisijainen.

Lue koko hakuilmoitus alta.

Onko sinulla kysyttävää tai haluatko antaa meille palautetta?