2025 Akatemiahankkeet, kaikki tutkimusalat

13.11.2024
8.1.2025 klo 16.15 Suomen aikaa
1.9.2025–31.8.2029
Tulossa hakuun
  • Enimmäismyöntö nelivuotiselle hankkeelle on 600 000 euroa, konsortiohankkeelle yhteensä enintään 1 miljoonaa euroa ja konsortion osahankkeelle enintään 500 000 euroa.
  • Akatemiahankehakija hakee rahoitusta tutkimusryhmän palkkaamiseen ja hankkeen välittömiin tutkimuskuluihin.
  • Rahoitusta voivat hakea yksittäiset tutkimusryhmät ja kahden tai useamman ryhmän muodostamat konsortiot

Akatemiahankkeilla edistetään tutkimuksen laatua, tieteellistä ja muuta vaikuttavuutta sekä tieteen uudistumista ja monimuotoisuutta. Tavoitteena on kansainvälisesti korkeatasoinen tieteellinen tutkimus, mahdolliset tieteelliset läpimurrot ja tutkimusyhteistyö parhaiden kansainvälisten ryhmien kanssa.

Akatemiahankkeen hakijalla (vastuullisella johtajalla) tulee olla tohtorin tutkinnon lisäksi muuta merkittävää näyttöä tieteellisestä työstä. Yleensä hän on professorin tai dosentin tasoinen tutkija.

Ennen kuin teet hakemuksen verkkoasioinnissa (SARA) tutustu huolellisesti alla olevaan hakuilmoitukseen ja rahoitusehtoihin Näin rahoitusta käytetään -sivulla. Jos hakuilmoitus ja rahoitusehdot ovat ristiriidassa keskenään, rahoitusehtojen sisältämä teksti on aina ensisijainen. Jos ruotsin- tai englanninkielisen hakuilmoitus on ristiriidassa suomenkielisen hakuilmoituksen kanssa, suomenkielinen hakuilmoitus on tulkintaristiriitatilanteessa aina ensisijainen.

Lue koko hakuilmoitus alta.

Onko sinulla kysyttävää tai haluatko antaa meille palautetta?