Tutkimusinfrastruktuurihaku FIRI 2019
- Haun kokonaisrahoitus enintään 17 miljoonaa euroa
- Hakijana yksittäinen tutkimusorganisaatio tai konsortio
Akatemian tutkimusinfrastruktuurihaun tavoitteena on parantaa suomalaisen tutkimuksen laatua, uudistumista, kilpailukykyä ja tieteidenvälisyyttä sekä lisätä suomalaisten tutkimusympäristöjen vetovoimaisuutta. Tavoitteena on myös edistää tutkimusorganisaatioiden, tutkimusryhmien ja tutkijoiden kansallista ja kansainvälistä yhteistyötä.
Huhtikuussa on avoinna kaksi FIRI 2019 -hakua:
- Haku 1: Suomen tutkimusinfrastruktuurien tiekartalla 2014-2020 (vuoden 2018 versio) oleville infrastruktuureille ja kansainvälisille infrastruktuureille, joissa Suomi on jäsenenä. Tässä haussa voivat hakea vain infrastruktuurit, jotka on arvioitu tiekarttahaussa ja sen pohjalta otettu mukaan tiekartalle.
- Haku 2: Uusille avauksille ja Suomen tutkimusinfrastruktuurien tiekartan ulkopuolisille tutkimusinfrastruktuureille.
Vuonna 2020 tutkimusinfrastruktuureille järjestetään haku uudelle tiekartalle pääsemiseksi. Vuonna 2020 ei järjestetä FIRI-rahoitushakua. Seuraava FIRI-rahoitushaku järjestetään vuonna 2021. Vuoden 2021 haku tulee perustumaan vuonna 2020 uusittavaan Suomen tutkimusinfrastruktuurien strategiaan ja tiekarttaan.
Hakijana on yliopisto tai muu tutkimusorganisaatio, joka osaltaan isännöi tutkimusinfrastruktuuria ja vastaa FIRI 2019 -hakemuksesta. Usean organisaation yhteishankkeissa, konsortioissa, on yksi vastuutaho.
Akatemia on varautunut rahoittamaan tutkimusinfrastruktuureja FIRI 2019 -hauissa yhteensä 17 miljoonalla eurolla. Akatemialta haettavan rahoitusosuuden suositeltava alaraja on yksittäisen hakemuksen osalta 400 000 euroa. Konsortiohakemuksessa osahankkeen suositeltava alaraja on 200 000 euroa ja koko konsortion 600 000 euroa.
FIRI 2019 -haku 1 Suomen tutkimusinfrastruktuurien tiekartalla 2014-2020 (vuoden 2018 versio) olevat infrastruktuurit ja kv-infrastruktuurit, joissa Suomi on jäsenenä: hankkeiden rahoituskausi on korkeintaan viisi vuotta. Rahoituskausi alkaa aikaisintaan 1.1.2020 ja päättyy viimeistään 31.12.2024.
FIRI 2019 -haku 2 Uudet avaukset ja tiekartan ulkopuoliset: hankkeiden rahoituskausi on korkeintaan kolme vuotta. Rahoituskausi alkaa aikaisintaan 1.1.2020 ja päättyy viimeistään 31.12.2022.
Ennen kuin teet hakemuksen verkkoasioinnissa (SARA), tutustu huolellisesti sekä alla olevaan hakuilmoitukseen että Lue myös -osion sisältöön ja erityisesti rahoitusehtoihin. Hakuilmoituksen ja rahoitusehtojen (rahoituksen käytön yleisten ehtojen ja ohjeiden) ollessa ristiriidassa, rahoituksen käytön yleisten ehtojen ja ohjeiden sisältämä teksti on aina ensisijainen
Lue koko hakuilmoitus alta. Voit tulostaa tai tallentaa sen pdf:nä alla olevasta napista.
Suomen Akatemia rahoittaa kansallisesti merkittävien ja tieteellistä tutkimusta edistävien tutkimusinfrastruktuurien hankkimista, perustamista, vahvistamista tai uudistamista.
Tutkimusinfrastruktuureilla tarkoitetaan tutkimusvälineiden, -laitteistojen, -aineistojen ja -palvelujen varantoa, joka mahdollistaa tutkimustyön, edesauttaa tutkimusyhteistyötä sekä vahvistaa tutkimus- ja innovaatiokapasiteettia. Tutkimusinfrastruktuurit voivat sijaita yhdessä paikassa tai ne voivat olla hajautettuja tai virtuaalisia kokonaisuuksia.
Akatemian tutkimusinfrastruktuurihaun tavoitteena on parantaa suomalaisen tutkimuksen laatua, uudistumista, kilpailukykyä ja tieteidenvälisyyttä, sekä lisätä suomalaisten tutkimusympäristöjen vetovoimaisuutta. Tavoitteena on myös edistää yliopistojen, tutkimusryhmien ja tutkijoiden kansallista ja kansainvälistä yhteistyötä. Tutkimusinfrastruktuureja rahoittamalla Akatemia ja muut toimijat tukevat tutkijankoulutusta sekä tieteellisen osaamisen ja tietopääoman muodostumista ja hyödyntämistä.
Suomen tutkimusinfrastruktuurien strategia ja tiekartta 2014–2020 on luettelo seuraavien 10–15 vuoden aikana uudistamista edellyttävistä sekä kehitteillä olevista kansallisesti merkittävistä tutkimusinfrastruktuureista. Tiekartalla olevat infrastruktuurit on väliarvioitu ja infrastruktuurien sijoittumisesta tiekartalle on tehty päätös 5.2.2018.
Tiekartalla on yhteensä 32 infrastruktuuria jaoteltuna niiden edistyneisyyden mukaisesti. Alla olevassa taulukossa esitetään kunkin kategorian infrastruktuurien hakukelpoisuus ja niiden arviointikohteet (kehittyneisyys, tieteen edistäminen ja väliarvioinnissa tunnistetut kehittämistarpeet).
Huhtikuussa on avoinna kaksi FIRI 2019 -hakua:
- Haku 1 Suomen tutkimusinfrastruktuurien tiekartalla 2014-2020 (vuoden 2018 versio) oleville infrastruktuureille ja kansainvälisille infrastruktuureille, joissa Suomi on jäsenenä.
- Haku 2 Uusille avauksille ja Suomen tutkimusinfrastruktuurien tiekartan ulkopuolisille tutkimusinfrastruktuureille.
Hakijana on yliopisto tai muu tutkimusorganisaatio, joka osaltaan isännöi tutkimusinfrastruktuuria ja vastaa FIRI 2019 -hakemuksesta. Usean organisaation yhteishankkeissa, konsortioissa, on yksi vastuutaho. Tutustu konsortiohakemuksen ohjeisiin.
Hakemuksen tekemisen aloittaa vastuuorganisaation infrastruktuurille hyväksymä vastuuhenkilö. Hän voi olla koko infrastruktuurin vastuullinen johtaja tai hakevan konsortion johtaja tai muu vastuuorganisaation hyväksymä henkilö.
Vastuuhenkilön täytyy antaa valtuutus jollekin vastuuorganisaation edustajalle hakemuksen katsomiseen tai muokkaamiseen haun aikana. Vastuuhenkilön tulee myös jättää (submit) valmis hakemus verkkoasioinnin kautta Akatemian käsiteltäväksi.
Jos tutkimusinfrastruktuurilla on meneillään Akatemian aiempaa FIRI-rahoitusta, sille voidaan perustelluista syistä myöntää lisää rahoitusta. Samanaikaisen rahoituksen tarve on perusteltava toimintasuunnitelmassa ja yhteys samanaikaiseen rahoitukseen on kuvattava edistymissuunnitelmassa.
Akatemia on varautunut rahoittamaan FIRI 2019 -hauissa tutkimusinfrastruktuureja yhteensä 17 miljoonalla eurolla.
Akatemialta haettavan rahoitusosuuden suositeltava alaraja on yksittäisen hakemuksen osalta 400 000 euroa. Konsortiohakemuksessa osahankkeen suositeltava alaraja on 200 000 euroa ja koko konsortion 600 000 euroa.
FIRI 2019 -haku 1 Suomen tutkimusinfrastruktuurien tiekartalla 2014-2020 (vuoden 2018 versio) olevat infrastruktuuri ja kv-infrastruktuurit, joissa Suomi on jäsenenä: hankkeiden rahoituskausi on korkeintaan viisi vuotta. Rahoituskausi alkaa aikaisintaan 1.1.2020 ja päättyy viimeistään 31.12.2024.
FIRI 2019 -haku 2 Uudet avaukset ja tiekartan ulkopuoliset: hankkeiden rahoituskausi on korkeintaan kolme vuotta. Rahoituskausi alkaa aikaisintaan 1.1.2020 ja päättyy viimeistään 31.12.2022.
Akatemia rahoittaa ensisijaisesti tutkimusinfrastruktuurin rakentamisvaiheen investointikuluja (laitteiden ja järjestelmien hankintaa sekä palveluiden muodostamista) sekä olemassa olevien infrastruktuurien merkittävää päivittämistä. Laitteiden on tultava osaksi nykyistä tai rakenteilla olevaa kansallista tai kansainvälistä tutkimusinfrastruktuuria, joka on avoimesti tiedeyhteisön yhteiskäytössä.
FIRI 2019 -haussa ei rahoiteta infrastruktuurien käyttökuluja ja pysyväisluonteiset toimintamenot tulee pääosin kattaa isäntäorganisaatioiden varoin. Rahoitusta palkkauskuluihin voidaan myöntää vain perustelluista syistä.
Rahoitusta voidaan myöntää myös kansallisten ja kansainvälisten infrastruktuurien jäsenmaksuihin. Mikäli infrastruktuuri hakee rahoitusta ainoastaan jäsenmaksua varten, hakemusta ei pidä jättää verkkoasiointiin, vaan se pitää lähettää Akatemian kirjaamoon. Mikäli infrastruktuuri hakee rahoitusta jäsenmaksua ja investointeja varten, hakemus jätetään verkkoasiointiin. Tällöin investoinnit kirjataan verkkoasioinnissa budjettitaulukkoon ja jäsenmaksuosuus kirjataan vain toimintasuunnitelmaan.
Akatemian rahoitusosuus infrastruktuurin hankkimisen, perustamisen tai vahvistamisen kokonaiskustannuksista on enintään 70 prosenttia. Jäsenmaksuissa Akatemian rahoitusosuus on sata prosenttia. Infrastruktuurirahoituksesta ei makseta ennakkoa.
Hakemuksen jättäminen ja täydentäminen
Hakuaika on ehdoton.
Jätä (submit) hakemus hyvissä ajoin ennen hakuajan päättymistä. Voit jättää vain sellaisen hakemuksen, jossa on kaikki pakollisiksi määritellyt tiedot ja liitteet. Jätettyä hakemusta voi muokata ja täydentää hakuajan päättymiseen saakka. Jo jätettyä hakemusta voi muuttaa ennen hakuajan päättymistä esimerkiksi vaihtamalla hakemuksen liitteitä. Jos huomaat hakuajan päätyttyä merkittäviä puutteita hakemuksessa, ota välittömästi yhteyttä rahoitusmuodon esittelijään (hakuilmoituksessa mainittuun yhteyshenkilöön). Esittelijä voi avata hakemuksen hakijan täydennettäväksi. Kun olet täydentänyt hakemusta, sinun tulee jättää (submit) se uudelleen. Täydennys otetaan huomioon, jos se on mahdollista hakemuksen arviointi- ja päätöksentekoprosessin kannalta.
Hakemuksen vireille tulo
Hallintolain 17 §:n ja sähköisestä asioinnista viranomaistoiminnassa annetun lain 8 §:n mukaan vastuu hakemuksen saapumisesta perille määräajassa on lähettäjällä. Hakemuksen katsotaan olevan vireillä, kun verkkoasioinnin lomake ja asioinnissa pakollisiksi määritellyt liitteet on jätetty verkkoasiointiin. Järjestelmä ilmoittaa onnistuneesta hakemuksen jättämisestä sähköpostilla hakijan ilmoittamaan osoitteeseen.
Hakemuksen julkisuus, tietosuoja
Hakemus liitteineen on julkinen asiakirja lukuun ottamatta lähtökohtaisesti salassapidettäviä toimintasuunnitelmaa, abstraktia ja edistymisraporttia. Tästä syystä esimerkiksi ansioluettelossa ei tule ilmoittaa salassa pidettäviä tietoja. Julkisuus perustuu lakiin viranomaisten toiminnan julkisuudesta (621/1999). Akatemian toiminnassa noudatetaan tietosuojalainsäädäntöä. Tutkimusrahoituksen henkilörekisterin osalta EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen (2016/679) mukainen tietosuojaseloste löytyy Akatemian verkkosivuilta kohdassa Tietosuojaselosteet.
Hakemus koostuu Akatemian verkkoasioinnissa täytettävistä lomakkeista sekä pdf-muodossa jätettävistä hakemuksen liitteistä. Hakijalla on oikeus jättää hakemuksensa suomeksi tai ruotsiksi. Hakemukset pyydetään kuitenkin jättämään englanniksi, koska hakemukset arvioidaan kansainvälisesti.
Tee hakemus Akatemian verkkoasioinnissa valitsemalla
- Avoimet haut > FIRI 2019: Suomen tiekartalla olevat infrastruktuurit, kv-jäsenyydet
- Avoimet haut > FIRI 2019: Uudet avaukset, tiekartan ulkopuoliset.
Tarkista, että jätät hakemuksen oikeaan hakuun.
Hakemuksen osat ja niiden sisältö verkkoasioinnissa (SARAssa)
Vastuuhenkilön tiedot/CV (Personal data/CV)
- Henkilötiedot
- Tutkinnot (viimeisin ensimmäisenä),
- Dosentuurit ja professuurit
- Liitteenä CV/ansioluettelo mallipohjassa esitetyllä rakenteella, enintään kaksi sivua
Konsortion osapuolet (jos kyseessä konsortiohakemus) (Consortium parties) (if applicable)
- Jokaisen osapuolen tiedot (nimi, sähköposti, organisaatio ja maa)
- Tutustu konsortiohakemuksen ohjeisiin
Yleiskuvaus (General information)
- Suorituspaikan tiedot
- Tutkimushankkeen nimi englanniksi ja suomeksi / ruotsiksi
- Tutkimusalat (vähintään yksi, enintään viisi)
- Asiasanat englanniksi ja suomeksi / ruotsiksi
Abstrakti (Abstract)
- Enimmäispituus on 2500 merkkiä.
- Lyhyt kuvaus tutkimusinfrastruktuurista, millainen se on ja miten se palvelee tutkimusta. Kuvaus infrastruktuurin osasta tai asiasta, jolle rahoitusta haetaan, esim. laitteiston hankinta, tietokannan päivitys tai palvelujen laajennus
Tärkeimmät julkaisut (Most relevant publications)
- Enintään 20 tutkimusinfrastruktuurin kannalta tärkeintä julkaisua
- Julkaisuja voi hakea VIRTA-julkaisutietopalvelusta. Ohje VIRTA-julkaisutietopalvelun käyttöön.
- Julkaisuja voi syöttää myös suoraan. Pakolliset tiedot: tekijä(t), julkaisun otsikko, julkaisuvuosi ja sarjan/lehden nimi
- Tutkimusinfrastruktuurin vastuullisen johtajan täydellinen julkaisuluettelo liitetään hakemukseen kohdassa Liitteet
Yhteistyökumppanit (Collaborators)
- Hankkeen yhteistyökumppanit eriteltynä (nimi, organisaatio, maa, yhteistyön kuvaus lyhyesti)
Yhteydet (Affiliations)
- ESFRI-tiekartan mukaiset tutkimusinfrastruktuurit
- Muut tutkimusympäristöt
- Huippuyksiköt
- Lippulaiva-ohjelman hankkeet
Eettiset kysymykset (Ethical aspects)
- Tutkimushankkeen eettinen lupa (kyllä/ei)
- Tutkimusvilppiin syyllistyminen (kyllä/ei)
- Jos hakija on edellisen kolmen vuoden aikana todetusti syyllistynyt tutkimusvilppiin, Akatemia jättää hakemuksen tutkimatta.
Hankkeen rahoitus (Funding for the project)
- Rahoituskausi, tehollinen työaika, henkilösivukulut, yleiskustannusosuus ja arvonlisävero
- Palkat ja muut kustannukset
- Hankkeen muut rahoittajat ja rahoitusosuudet. Jos saat hakemuksen jättämisen jälkeen muualta rahoitusta Akatemiasta haettuun tarkoitukseen, sinun tulee viipymättä ilmoittaa tästä Akatemialle.
- Perustelut haettavalle rahoitukselle. Kiinnitä huomiota kustannusarvion realistisuuteen.
- Budjetointiosion tekemisessä saat apua oman suorituspaikkasi hallinnosta. Tarkemmat ohjeet koskien rahoitusta on esitetty hakuilmoituksen kohdassa ”Haettava rahoitus ja rahoituskausi”.
- Suorituspaikan sitoumus. Varmista suorituspaikkasi (yleensä yliopisto tai tutkimuslaitos) sitoutuminen hankkeeseen suorituspaikan oman ohjeen mukaisesti.
Julkinen kuvaus (Public description)
- Enimmäispituus 1000 merkkiä
- Hakemuksen yleistajuinen ja selkeä kuvaus englanniksi ja suomeksi / ruotsiksi
- Akatemia voi käyttää julkista kuvausta hankkeesta tiedottamiseen
- millaista tutkimusta infrastruktuurin avulla on mahdollista tehdä ja mitä merkitystä tällä tutkimuksella on tai voi olla tieteelle ja yhteiskunnalle
- millaista välineistöä tai palvelua infrastruktuuri tarjoaa tutkimukseen (välineitä, laitteistoja, tietoverkkoja, tietokantoja tms.)
- millainen tutkimusinfrastruktuuri on kyseessä (keskitetty, hajautettu, virtuaalinen)
- muita kiinnostavia seikkoja
- hyvä laittaa myös linkki tutkimusinfrastruktuurin kotisivulle
- mukaan voi laittaa myös viitteitä aiempiin julkaisuihin, jotka ovat helposti saatavissa yleisestä kirjastosta tai Internetistä.
Valtuutus (Authorization)
- Mikäli hakemuksesta vastaa joku muu kuin organisaation edustaja, hänen tulee valtuuttaa organisaation edustaja tekemään osia hakemuksesta tai katselemaan hakemusta.
- Aloita kirjoittamalla hänen nimeään varattuun kenttään.
- Valtuutettavan henkilön täytyy olla rekisteröitynyt SARAn käyttäjäksi
- Yhtä aikaa ei voi samalle kentälle valtuuttaa useampia henkilöitä etkä voi itse valtuutuksen aikana muokata kenttää
- Älä valtuuta itseäsi
- Valtuutuksen tekniset ohjeet löydät verkkoasioinnin ohjeista
Jätä hakemus (Submit Application)
- Hakemuksen voi jättää, kun kaikki tarvittavat tiedot on täytetty tai liitetty välilehdillä
- Punainen varoituskolmio välilehdellä kertoo, jos jotain pitää vielä täydentää
- Jätettyä hakemusta voi täydentää hakuajan aikana. Tallennus korvaa vanhan version.
- Hakuajan jälkeen hakemuksen täydennystä on pyydettävä Akatemiasta hakuilmoituksessa olevilta vastuuhenkilöiltä
Hakemuksen liitteet
Pakolliset liitteet:
- toimintasuunnitelma (haun 1 suunnitelmapohja ja haun 2 suunnitelmapohja), enintään 15 sivua
- hakemuksen vastuuhenkilön CV/ansioluettelo, joka liitetään verkkoasioinnin kohdassa Henkilötiedot/CV, enintään 2 sivua.
- tutkimusinfrastruktuurin vastuullisen johtajan CV/ansioluettelo, mikäli eri henkilö kuin hakemuksen vastuuhenkilö, enintään 2 sivua
- priorisointiliite
- aineistonhallintasuunnitelma
Tapauskohtaiset liitteet:
- edistymisraportti tai loppuraportti Akatemian jo rahoittamasta infrastruktuurista, jolle nyt haetaan rahoitusta
- eettisen toimikunnan tai koe-eläintoimikunnan lausunto
Akatemian rahoitus perustuu vertaisarviointiin. FIRI 2019 -hakemukset arvioidaan kansainvälisistä asiantuntijoista koostuvassa paneelissa syksyllä 2019.
Suomen tutkimusinfrastruktuurien tiekartalla 2014-2020 (vuoden 2018 versio) edistyneiksi ja hyvin edistyneiksi luokiteltujen infrastruktuurien tieteen edistämistä ei arvioida FIRI 2019 -haussa. Tieteen edistäminen arvioitiin tiekartan väliarvioinnin yhteydessä vuosina 2017-2018. Mikäli tuolloin hyvin edistyneeksi tai edistyneeksi luokiteltu infrastruktuuri laajentaa toimintaansa uusille tutkimusaloille siten, että aikaisempi arvio tieteen edistämisestä ei kata uutta toimintaa, hakemus on jätettävä hakuun 2 uutena avauksena.
Tiekartalla B- tai D-kategoriaan merkityn tutkimusinfrastruktuurin on kuvattava hakemuksessa, miten se toteuttaa infrastruktuurin saaman tiekarttapäätöksen (5.2.2018) perusteluissa mainitut kehittämistarpeet.
Tutkimusinfrastruktuurien rahoituksesta päättäessään tutkimusinfrastruktuurikomitea ottaa yleisten rahoitusperiaatteidensa lisäksi huomioon kansallisesti merkittävien infrastruktuurien kriteerit (National criteria for research infrastructures), muun muassa seuraavat asiat:
- infrastruktuurin kansallisen ja kansainvälisen tieteellisen merkityksen ja lisäarvon
- hankkeen yhteydet taustaorganisaation tai -organisaatioiden tutkimusstrategiaan sekä näiden pitkäjänteisen sitoutumisen hankkeeseen
- infrastruktuurin käytön avoimuuden
- infrastruktuurin hyödyntämisen suunnitelmallisuuden ja monipuolisuuden
- potentiaalisen käyttäjäkunnan laadun ja laajuuden
- infrastruktuurin teknologisen ja muun kehittyneisyyden
- infrastruktuurin taloudellisen toimintakyvyn ja vakauden sen elinkaaren aikana
- yhteyden hankkeisiin, jotka ovat Suomen Suomen tutkimusinfrastruktuurien tiekartalla 2014-2020 (vuoden 2018 versio) tai ESFRI Strategy Report on Research Infrastructures (2018) -asiakirjassa
Tutustu arviointikysymyksiin, joilla hakemus arvioidaan:
- Haku 1 Suomen tutkimusinfrastruktuurien tiekartalla 2014-2020 (vuoden 2018 versio) oleville infrastruktuureille ja kansainvälisille infrastruktuureille, joissa Suomi on jäsenenä: haun 1 arviointilomake
- Haku 2 Uusille avauksille ja Suomen tutkimusinfrastruktuurien tiekartan ulkopuolisille tutkimusinfrastruktuureille: haun 2 arviointilomake
Tutkimusinfrastruktuurikomitea päättää rahoituksesta budjettisyistä kahdessa erässä: osa hakemuksista päätetään joulukuussa 2019 ja loput tammikuussa 2020.
Kun rahoituspäätös on tehty, hakemuksen jättänyt vastuuhenkilö saa siitä automaattisen ilmoituksen sähköpostiinsa. Vastuuhenkilö voi ilmoituksen saatuaan kirjautua omilla tunnuksillaan verkkoasiointiin ja lukea myönteisen tai kielteisen rahoituspäätöksen, sen perustelun ja myönteiseen päätökseen liittyvät ehdot. Samalla hän saa tiedoksi hakemuksesta annetun asiantuntijalausunnon.
Rahoituksen vastaanottaminen
Jos rahoituspäätös on myönteinen, vastuuhenkilö tarkistaa ja hyväksyy sen verkkoasioinnissa viivytyksettä. Vastuuhenkilö tarkistaa ja tarvittaessa päivittää hakemuksen julkisen kuvauksen ennen rahoituksen hyväksymistä. Vastuuhenkilön hyväksynnän jälkeen järjestelmä lähettää hyväksymispyynnön henkilölle, joka antoi hakemukseen suorituspaikan sitoumuksen. Hänenkin tulee hyväksyä rahoitus vastaanotetuksi.
Rahoitus on maksatuskelpoinen vasta, kun sekä vastuuhenkilö että suorituspaikan edustaja ovat hyväksyneet sen vastaanotetuksi. Tämän jälkeen järjestelmä ilmoittaa rahoituksesta suorituspaikan taloushallinnolle ja rahoitus voidaan ottaa käyttöön.
- FIRI 2019 -hakuinfon materiaali on katsottavissa Akatemian verkkosivulta Tutkimusinfrastruktuurit
- Twitterissä FIRI 2019 -hakuihin liittyviä kysymyksiä voi osoittaa tunnukselle @aka_firi
- National criteria for research infrastructures
- Suomen tutkimusinfrastruktuurien tiekartta 2014-2020 (vuoden 2018 versio)
- ESFRI Strategy Report on Research Infrastructures (2018)