2025 Liikuntatutkimuksen (ACTIVE) akatemiaohjelman haku

13.11.2024
8.1.2025 klo 16.15 Suomen aikaa
2,45 miljoonaa euroa
1.9.2025 – 31.8.2028
Tulossa hakuun
  • Hakijana yksittäiset tutkimusryhmät ja kahden tai useamman ryhmän muodostamat konsortiot.
  • Rahoitusta haetaan tutkimusryhmän palkkakuluihin ja hankkeen muihin välittömiin tutkimuskuluihin.
  • Yksittäiselle tutkimushankkeelle myönnetään rahoitusta enintään 450 000 euroa ja konsortiolle yhteensä enintään 650 000 euroa 36 kk ajalle.

ACTIVE-ohjelma edistää fyysiseen aktiivisuuteen, liikuntaan ja urheiluun liittyvän tutkimuksen laatua, uudistumista ja vaikuttavuutta. Ohjelma tarjoaa tutkittua tietoa, jonka avulla lisätään ymmärrystä ja haetaan ratkaisuja liikkumiseen, liikuntaan ja urheiluun liittyviin yhteiskunnallisiin ja kansanterveydellisiin haasteisiin. Ohjelmassa rahoitettavan tutkimuksen tulee korkean tieteellisen laadun lisäksi osoittaa uutuusarvoa ja innovatiivisuutta, sekä tieteellistä ja yhteiskunnallista vaikuttavuutta. Lisäksi ohjelmassa rahoitettavalla tutkimuksella tulee olla sovellettavuusarvo liikkumista, liikuntaa ja urheilua koskevaan suunnitteluun ja päätöksentekoon sekä käytännön edistämistyöhön joko lyhyellä tai pitkällä aikavälillä.

Ennen kuin teet hakemuksen verkkoasioinnissa (SARA) tutustu huolellisesti alla olevaan hakuilmoitukseen ja rahoitusehtoihin Näin rahoitusta käytetään -sivulla sekä ACTIVE-ohjelmamuistioon. Hakuilmoituksen ja rahoitusehtojen ollessa ristiriidassa, rahoitusehtojen sisältämä teksti on aina ensisijainen. Ruotsin- tai englanninkielisen hakuilmoituksen ollessa ristiriidassa suomenkielisen hakuilmoituksen kanssa, suomenkielinen hakuilmoitus on tulkintaristiriitatilanteessa aina ensisijainen.

Lue koko hakuilmoitus alta.

Onko sinulla kysyttävää tai haluatko antaa meille palautetta?